© Tunstall Televida
El proppassat 21 de setembre va tenir lloc la reunió de cloenda del subcomitè tècnic que des del 2015 elabora una nova norma UNE 158 de Teleassistència i on la Diputació de Barcelona ha estat representada durant tot aquest període.
La seva participació a les reunions ha permès aportar el seu coneixement derivat de tenir una de les experiències més consolidades en prestació del servei de teleassistència.
El subcomitè tècnic de teleassistència ha estat coordinat per la Asociación Española de Normalización UNE i han estat representades administracions públiques d’àmbit estatal com l’IMSERSO i el Centro de Referencia Estatal de Autonomía Personal y Ayudas Técnicas CEAPAT; d’àmbit autonòmic, com la Junta de Castilla La Mancha o la Junta de Andalucía, i d’àmbit local com l’Ajuntament de Barcelona. Així mateix, van participar les empreses i entitats prestadores de serveis i fabricants de tecnologia de l’estat com Tunstall Televida, Cruz Roja Española, ASISPA, Grupo Neat, Atenzia o Televés, com també la Asociación de Empresas de Servicios para la Dependencia (AESTE) i altres.
L’objectiu d’aquest subcomitè tècnic va ser revisar la norma vigent de qualitat UNE 158401 de Teleassistència de l’any 2007 i elaborar una nova norma. En aquest sentit, els treballs han consistit en l’actualització del model de prestació del servei i dels estàndards de qualitat, la inclusió dels avenços tecnològics que s’han produït durant aquesta dècada, la renovació dels protocols d’atenció i assistencials, així com la inclusió de l’accessibilitat universal als serveis de teleassistència.
El document de norma s’ha enviat a Informació Pública i es procedirà a la seva publicació com a norma UNE en els propers mesos . El termini de convivència d’aquesta norma amb l’anterior es fixarà en tres anys per tal que les empreses prestadores del servei es puguin adaptar als nous requeriments.
La Diputació de Barcelona, que ha participat en totes les reunions, ha contribuït amb el seu coneixement derivat de tenir una de les experiències més consolidades en prestació del servei de teleassistència. Actualment, és un dels serveis socials amb més implantació territorial de l’estat espanyol amb 84.000 persones usuàries.
Cal recordar que el Servei de Teleassistència de la Diputació de Barcelona i els municipis de la demarcació va ser un dels primers en acreditar-se en aquesta norma de qualitat. L’interès per participar en aquest grup de treball rau en la voluntat de seguir apostant per la millora contínua del servei, per la qualitat en l’atenció i pel desenvolupament tecnològic avançat i les experiències compartides entre els agents.
Per a més informació sobre normes UNE aquí.
Newsletter: Servei Local de Teleassistència
Newsletter number: #12 - octubre de 2018
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat
Servei Local de Teleassistència
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
08035 Barcelona
teleassistencia@diba.cat
www.diba.cat/teleassistencia