Font: Diputació de Barcelona
El dia 28 de febrer ha tingut lloc la Jornada ‘Un nou escenari per al Servei Local de Teleassistència: creixement, eficiència i prevenció’ amb la finalitat de donar a conèixer les principals novetats del Servei atesa la nova contractació per al període 2017-2020.
En aquest nou escenari s’han destacat els tres elements clau pels quals la Diputació aposta en aquesta nova etapa:
En primer lloc, s’ha fet incidència en el fort creixement que tindrà el Servei de Teleassistència, amb una ampliació de la cobertura fins arribar a les 100.000 persones usuàries al 2020 per donar resposta a la demanda creixent dels municipis i l’ampliació de les Unitats mòbils que passaran de les 11 actuals a 29.
En segon lloc, s’ha explicat la importància que tindrà l’eficiència, especialment pel que fa a l’impuls de la tecnologia posada al servei de les persones amb l’augment dels dispositius de seguretat que arribaran en dos anys als 20.300. En aquest nou escenari també s’implementarà un nou model centrat en la persona, el model Resposta Eficient en Teleassistència – o model RET – que incorpora una nova forma de valorar les persones usuàries que incorpora l’assignació de les prestacions i la tecnologia complementària en funció de les necessitats de la persona.
Finalment, s’ha volgut destacar el paper clau que la prevenció tindrà en aquest nou escenari. Es vol donar reforç a la col·laboració interadministrativa a través de programes de trucades preventives a les persones usuàries relacionades amb consells sobre la seguretat a la llar i al carrer (Bombers i Mossos d’Esquadra), a la consolidació de protocols innovadors, com el protocol de detecció i actuació davant la sospita de maltractaments en les persones usuàries del servei i a la posada en marxa de nous programes d’atenció especial (suïcidi, catàstrofes, risc social i aïllament) i a la participació de l’usuari i les famílies en el servei (especialment a través de l’ús de la tecnologia).
A més s’ha volgut compartir una mirada específica al voltant dels maltractaments, la seguretat i la solitud, àmbits en què la teleassistència es posiciona com a servei clau, a través de la perspectiva d’un grup d’experts i col·laboradors.
El Servei Local de Teleassistència seguirà posicionant-se com a un servei estratègic amb la finalitat de respondre a la necessitat social que representa l’envelliment de la població sobre la demanda d’aquest servei per part dels municipis.
Newsletter: Servei Local de Teleassistència
Newsletter number: #7 - febrer de 2017
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat
Servei Local de Teleassistència
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
08035 Barcelona
teleassistencia@diba.cat
www.diba.cat/teleassistencia