“...el més important són les
energies i l’esma de les persones
que formen part del projecte.”
IndústriaMÉSdona (IMD) és un grup de treball que té com a missió atraure el talent femení cap al sector industrial, animant que cada vegada més dones s’incorporin a llocs de treball i/o ocupacions on estan subrepresentades. En aquest butlletí l'equip gestor del programa Ocupació a la Indústria Local (OIL) els hem preguntat sobre la col·laboració publicoprivada.
____________________________________________________________________________
OIL. Què us ve al cap quan parlem de col·laboració publicoprivada en general?
IMD. Donat que estem en un món potser massa acostumat a fer crítica poc constructiva i no tan acostumats a fer-nos i/o a fer preguntes i demanar informació, sol succeir que, des de la ciutadania a vegades no coneixem prou com es gestionen els diners públics que es destinen a projectes empresarials.
OIL. I des del grup de treball IndústriaMESdona, quina experiència en teniu de la col·laboració publicoprivada?
IMD. Des de l’experiència del grup de treball d’IndústriaMÉSdona, podem parlar de la vivència dels projectes que des de fa 3 anys es porten a terme en el programa OIL (Ocupació Indústria Local) i de les sinergies que s’han propiciat entre el món acadèmic, empresarial i l’administració, que han donat lloc a què emergeixi aquest grup de treball.
Un bon exemple d’aquesta alineació entre Administració i el món empresarial és el projecte #MetallValles que pilota l’Ajuntament de Sabadell (Vapor Llonch) i que forma part del grup IndústriaMÉSdona. Aquest cas és una bona pràctica i evidencia la necessitat de dur a terme col·laboració publicoprivada per millorar tant l’accés com els resultats de les col·laboracions amb el territori.
Ara, amb projectes com #MetallValles, s’han escoltat necessitats, com l’accés de les dones a la indústria del metall i s’han pogut promoure accions de formació i visualització de la dona dins un sector molt masculinitzat.
OIL. Trobeu que és àgil col·laborar amb l’administració?
IMD. Cert és que la documentació que les empreses han d’omplir per poder disposar dels diners que es destinen a actuacions com els contractes 30 plus, o les gestions i implicació que comporta que una persona realitzi pràctiques no laborals en un centre de treball, entre d'altres, és feixuc i a vegades dissuasiu. Però també és veritat que l’Administració requereix totes aquestes eines per validar les bones pràctiques i el bon ús dels diners públics.
Per altra banda, en el cas del món industrial, quan un professional de captació de talent cerca perfils específics del sector també planteja reptes als/les tècnics/ques , li planteja un vocabulari sovint desconegut, la validació de perfils, etc.
El que creiem a IndústriaMÉSdona és que per tal que qualsevol iniciativa tiri endavant, el més important són les energies i l’esma de les persones que formen part del projecte.
OIL. Com encareu la col·laboració publicoprivada des del grup IndústriaMÉSdona?
IMD. Amb molta il·lusió. IndústriaMÉSdona està treballant en aquesta via de col·laboració publicoprivada, per tal que les diferents persones i entitats que hi ha darrere, en el cas concret d’aquest projecte, puguem lligar la nova formació de #Metall engrescant, per una banda, a què més dones s’incorporin al sector industrial, i per una altra a què, un cop portada a terme aquesta iniciativa, es recullin els seus fruits, en més dones professionals incorporades a la indústria. Amb l’objectiu transversal i a mig-llarg termini de replicar a altres sectors industrials, com el químic o el tèxtil, aquesta experiència.
Podeu seguir aquesta iniciativa a les següents xarxes:
TWITTER - https://twitter.com/IndustriaDona
FACEBOOK - https://www.facebook.com/industriaMESdona/
INSTAGRAM https://www.instagram.com/industriamesdona/
Newsletter: e-Indústria
Newsletter number: N.4 - Col·laborem! (octubre 2018)
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Servei de Mercat de Treball
Àrea de Desenvolupament Econòmic Local
Travessera de les Corts, 131 - 159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 538
Fax 934 022 525
Ocupació a la Indústria Local