El 21 de juliol del 2020, els Estats i els governs de la Unió Europea van aprovar un paquet d'ajudes financeres per pal·liar la crisi econòmica i social provocada per la pandèmia de la COVID-19 i transformar les economies europees fent-les més verdes, més innovadores i més resilients. Amb aquests objectius, es va dissenyar el programa de recuperació Next Generation EU, dotat amb més de 800.000M€.
La Diputació de Barcelona va presentar les seves principals propostes en l’àmbit de la tecnologia, innovació i gestió urbana a l’Smart City Expo 2022, que es va celebrar del 15 al 17 de novembre a la Fira de Barcelona – Gran Via. El dia 15 de novembre, l’estand de la corporació va acollir diferents presentacions de “Projectes innovadors de la Diputació de Barcelona en la gestió d’Infraestructures i Espais Naturals”. La GSHUA va presentar tres sistemes d’informació territorial, que són eines de suport a la gestió urbanística i la protecció civil.
El Pla local d’habitatge (PLH) de Tordera detecta les necessitats en matèria d’habitatge del municipi.
L'exposició es podrà visitar fins al 2 de gener a l’Espai Cal Sitges d'Artés (Bages) amb l'objectiu de fomentar la cultura de la rehabilitació.
El municipi osonenc de Sora va acollir el passat dia 2 de desembre l’última cita d’enguany del Cicle de visites: “Les polítiques d’habitatge dels municipis petits” que organitza l’Oficina d’Habitatge.
El 9 de novembre va tenir lloc la segona edició dels Espais de la Xarxa de Serveis Locals d’Habitatge amb el títol “La gestió de les actuacions en Entorns Residencials de Rehabilitació Programada”.
L’Agenda Urbana Local es concep com el full de ruta que ha de guiar les polítiques urbanes municipals amb l’horitzó 2030.
El document proposa una adequació del planejament vigent a la realitat actual establint un nou model d’ordenació integral del municipi.
L’objectiu principal és establir els passos a seguir per part de la corporació municipal respecte al POUM que va quedar aturat.
El Pla especial identifica els elements susceptibles de catalogació per tal de preservar, recuperar o rehabilitar les construccions del SNU del municipi.
El municipi de Cabrera de Mar té una superfície de 893 ha de les quals el 70% corresponen a la categoria de sòl no urbanitzable.
El Servei d’Urbanisme ha lliurat el document que permetrà al municipi implantar una Ordenança del paisatge del seu sòl urbà.
Lliurat el document per a la seva aprovació inicial, acte que permetrà iniciar la regularització d’aquesta urbanització del Baix Llobregat.
L'acte va ser com a cloenda del procés de treball “Inspira” destinat al desenvolupament de projectes estratègics del consistori.
Durant els darrers mesos, el Servei d’Urbanisme ha lliurat diversos documents i figures de planejament urbanístic als ajuntaments de Parets del Vallès, Capolat, Sant Martí d’Albars, Copons i Vallcebre.
Els ajuntaments ja disposen de cens d’activitats i establiments i del pla de verificació d’activitats comunicades així com dels respectius programes anuals.
El PAU és una eina de programació de les accions i mesures que davant d’una situació d'emergència les accions es portin a terme d'una manera ràpida i sistemàtica.
Ja disposen del document Molins de Rei, Campins, Dosrius, Teià i Llinars del Vallès i implantació del DUPROCIM de Matadepera.
Santa Perpetua de Mogoda, Sant Llorenç Savall i Pallejà ja disposen de l’aplicació PCOM (Protecció Civil Operativa Municipal).
L'acte va tenir lloc els dies 25, 26 i 27 de novembre a Barcelona al Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra.
El Seminari d’Actualització Urbanística acull aportacions i novetats d’interès per l’acció urbanística local.
El 13 de desembre es va celebrar la segona trobada presencial de la Xarxa de les Agendes Urbanes Locals.
El GIA és una aplicació per facilitar als ajuntaments la gestió de les activitats i establiments dels seus municipis.
El nou text inclou aquelles modificacions que s’han detectat com a possibles millores d’accessibilitat del model per a la seva implementació després d’un any d’experiència en l’adaptació en el territori.
Aquest mes de desembre s’ha formalitzat un conveni de col·laboració que estableix el marc de cooperació i coordinació entre el Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya a través de l’Oficina de Gestió Empresarial (OGE) i la Diputació de Barcelona, a través de la Gerència de Serveis d’Habitatge, Urbanisme i Activitats.
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.cat • www.diba.cat/hua