Novembre i desembre 2021. Núm. 10

Destacat

La Diputació de Barcelona va obrir les portes de l’Smart City Expo World Congress als governs locals per presentar-hi els seus projectes innovadors

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, i el diputat d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial, Josep Arimany, van rebre alcaldes i regidors de la província a l’estand de la corporació a l’Smart City Expo World Congress.

La Diputació de Barcelona va posar a disposició dels governs locals de la demarcació el seu estand a l’Smart City Expo World Congress (SCEWC), que es va celebrar del 16 al 18 de novembre a la Fira Gran Via, per tal que poguessin presentar els projectes innovadors que es duen a terme als 311 municipis de la província.

El SCEWC es va tornar a celebrar de manera presencial a la Fira Gran Via, després que l’edició de l’any passat fos en format virtual. La Diputació va voler ser-hi present amb un estand sota el lema «311 municipis. Smart Cities, Smart Villages».

Més de vint governs locals de la demarcació i diferents àrees de la corporació van presentar tot un conjunt d’experiències i projectes innovadors que s’apliquen des dels municipis i que mostren el caràcter transversal de les noves tecnologies en diversos àmbits. 

La Diputació de Barcelona i els governs locals  van  apostar per la cohesió territorial a través de la innovació digital com a eix central en les seves presentacions: estratègies de ciutat intel·ligent, experiències múltiples al territori en turisme sostenible, mobilitat i cultura; així com la Internet de les coses a les biblioteques i amb les xarxes LORA o tecnologies aplicades a  la protecció civil, entre d’altres. 

També es van presentar iniciatives de la Unió Europea al món local en matèria digital, en  gestió del soroll ambiental, amb la plataforma Smart City, i exemples concrets d’èxit en innovació tecnològica aplicada al món agrícola, a la gestió ramadera i a la gestió dels parcs naturals.

Les darreres sessions van abordar experiències innovadores en l’àmbit de la intel·ligència artificial en l’anàlisi de dades aplicades als serveis públics, i en el de la innovació social i les noves tecnologies en serveis socials.

La presidenta de la Diputació, Nuria Marín, en la seva intervenció a l’estand del SCEWC, va recordar que «una ciutat o un poble intel·ligent és aquell que utilitza la tecnologia en benefici de la ciutadania» i que cal utilitzar la tecnologia per fer «que la ciutadania estigui millor, tingui més qualitat de vida i que puguem, entre tots, utilitzar la innovació en la millora de les persones». 

D’altra banda, el diputat d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial, Josep Arimany, va recordar que «l’objectiu que ens plantegem des de la Diputació de Barcelona és que tots els municipis, siguin grans o petits, assegurin als seus veïns i veïnes un nivell igual de serveis i, sobretot, d’oportunitats». Va afegir que «ser smart no és qüestió de grandària del municipi sinó que és una actitud» i també va destacar que «no hi pot haver cohesió social sense cohesió territorial». 

Durant la recepció que es va oferir als alcaldes i regidors es va presentar el robot ARI, un dels projectes del Laboratori d‘Innovació de l’Àrea d’Innovació, Governs Digitals i Cohesió Territorial de la Diputació de Barcelona, i també va tenir lloc una xerrada a càrrec de la meteoròloga de RAC1 Mònica Usart.
 

Newsletter: Innov@diba
Newsletter number: Novembre i desembre 2021. Núm. 10

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona