Imatge pròpia
Al setembre s'acaba el termini per demanar tres dels recursos del Catàleg de serveis relacionats amb la digitalització i la tramitació electrònica.
Al setembre finalitza el període de sol·licitud dels tres recursos econòmics del Catàleg de serveis següents:
El Catàleg 2021-23 incorpora el recurs «Impuls de la gestió digital i el govern obert municipal a través de les comarques», que té per objectiu col·laborar en el finançament dels serveis de suport de proximitat en matèria de transformació digital i de govern obert desenvolupats pels consells comarcals per als municipis de menys de 5.000 habitants. La coordinació i col·laboració entre la Diputació i els consells comarcals vinculada a aquest recurs de catàleg s’articula mitjançant la Xarxa de Suport al Govern Digital (XSGD), d’acord amb el que preveu el Protocol general aprovat per la Junta de Govern de la Diputació el 30 de juliol de 2020.
Què és la XSGD?
La XSGD és una agrupació voluntària formada per la Diputació de Barcelona i pels consells comarcals de la demarcació que presten serveis de suport a l’administració digital i transparència dels ajuntaments de la respectiva comarca. La XSGD té l’objectiu d’impulsar, donar suport i acompanyar els ajuntaments de la demarcació de Barcelona en els processos de canvi en la gestió interna, en les relacions interadministratives i en la relació amb la ciutadania que comporten l’aprofitament de les potencialitats dels mitjans electrònics.
Aquests processos de canvi promouen el compliment de les obligacions legals en matèria d’administració digital, transparència, accés i reutilització de la informació i, en general, en desenvolupament del treball col·laboratiu a distància, tant a nivell intern com en la relació amb altres institucions, particularment amb la Diputació.
La Diputació de Barcelona ofereix suport econòmic a ens locals i consells comarcals per a impulsar la tramitació electrònica en empreses, entitats i associacions a través del Catàleg de serveis.
Es tracta d'un recurs que finança l'organització de tallers presencials o en línia adreçats a aquests col·lectius i que han de tractar algun d'aquests temes:
1. Promoure el canal digital i els mitjans d'identificació electrònica entre els col·lectius obligats.
2. Ajudar la petita i mitjana empresa a licitar i facturar electrònicament.
3. Donar a conèixer el funcionament de la Finestreta Única Empresarial.
4. Ajudar les entitats locals en la tramitació i justificació de subvencions.
5. Ajudar les gestories en la seva relació amb l'Administració.
6. Ajudar col·lectius professionals o socials concrets en la seva relació amb l'Administració.
7. Donar a conèixer de forma pràctica el dret d'accés a la informació pública.
Poden demanar aquest recurs els ajuntaments de municipis de fins a 5.000 habitants i les entitats municipals descentralitzades. Es tracta d’un ajut econòmic per a cobrir les despeses derivades del manteniment d'eines de gestió d'expedients dels ens locals beneficiaris dels serveis de transformació digital SeTDIBA, que es troben pendents d'implementació, o aquelles derivades del procés de migració de dades i documents a eines SeTDIBA, amb l'objectiu d'assegurar la gestió digital de l'ens local fins a la incorporació definitiva a les eines SeTDIBA, d'acord amb la legislació vigent.
Newsletter: Innov@diba
Newsletter number: Juliol 2021. Núm. 7
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments
Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona
Rambla de Catalunya, 126
Edifici de Can Serra
08008 Barcelona