Octubre 2021. Núm. 9

Observatori local

Setze ens locals inicien la integració de l’eina de gestió comptable al gestor d’expedients SeTDIBA

Esquema de la integració de SeTDIBA

Esquema de la integració de SeTDIBA

Amb aquesta integració, tota la informació de l’eina de gestió comptable proveïda per la Diputació quedarà guardada en els expedients administratius vinculats, integrant així la gestió de la despesa amb els criteris i l’ús de tràmits propis de la metodologia SeTDIBA.

Setze ens locals SeTDIBA inicien la integració de l’eina de gestió comptable al gestor d’expedients SeTDIBA. Aquesta integració permetrà que tota la informació comptable generada des de l’eina de gestió comptable proveïda per la Diputació de Barcelona quedi guardada en els expedients administratius vinculats, tot integrant la gestió de la despesa amb els criteris i l’ús de tràmits propis de la metodologia SeTDIBA. 

Aquest projecte és un avenç important per a tenir tota la informació comptable identificada i integrada en la gestió administrativa.
 
Entre els avantatges d’aquesta integració, cal destacar-ne els següents: 

  • Els tècnics vinculats a la comptabilitat comparteixen els criteris de gestió de la informació amb la resta de treballadors públics de l’entitat. 
  • La creació d’expedients que contenen documents vinculats a la despesa es sistematitza d’acord amb un model estàndard. 
  • S’estalvien passos manuals, com l’assignació de la documentació a l’expedient.
  • S’elimina el risc de dispersió d’informació en els expedients administratius i s’assegura la seva traçabilitat i conservació a llarg termini.
  • Se sistematitza la nomenclatura també de la documentació comptable i, per tant, es facilita la comprensió dels expedients. 

Aquest desplegament es duu a terme de manera coordinada amb el Servei d’Assistència Economicofinancera. 

El projecte d’integració es farà en dues fases: 

  • Fase 1: el 14 d’octubre de 2021 es desplega en 16 ens locals que ja disposen de gestió digital de la despesa. Aquesta primera fase s’inicia amb la capacitació dels ens locals i finalitza al mes de desembre, un cop implantat als 16 ens locals.  
  • Fase 2 : afectarà 76 ens locals i es preveu per al primer trimestre de 2022. 

Els ajuntaments als quals s’adreça aquesta primera fase són els següents: Lluçà, Santa Eugènia de Berga, Santa Eulàlia de Riuprimer, Avinyonet del Penedès, Balsareny, Copons, Gaià, la Torre de Claramunt, les Masies de Roda, Folgueroles, Subirats, els Hostalets de Pierola, la Granada, el Papiol, el Pont de Vilomara i Rocafort i Collbató. 
 

Newsletter: Innov@diba
Newsletter number: Octubre 2021. Núm. 9

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona