Foto: Sergio Ramos / Diputació de Barcelona
Foto: Sergio Ramos / Diputació de Barcelona
Amb el lema “Idees per repensar, accions per transformar”, l’Àrea d’Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona ha organitzat el cinquè Fòrum de Medi Ambient i Món Local, un esdeveniment que reuneix cada quatre anys agents públics i privats de l’àmbit de la sostenibilitat, i comparteix treball i experiències del món local. Mataró ha estat l’emplaçament escollit per allotjar aquesta edició, ciutat amb un llarg recorregut de polítiques ambientals punteres.
Foto: Sergio Ramos / Diputació de Barcelona
En el marc del V Fòrum de Medi Ambient i Món Local, la Xarxa va celebrar la 23a Assemblea general, on va aprovar la integració dels ajuntaments de Cabrera de Mar i de Santa Maria de Besora i de l’entitat Pla estratègic metropolità de Barcelona i la Declaració de Mataró.
Participants la sessió de treball que es va fer al Fòrum
El V Fòrum de Medi Ambient i Món Local ha acollit l’acte de llançament de Life eCOadapt50, d'adaptació al canvi climàtic en 19 territoris de Catalunya, coordinat per Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona. En el marc del certamen, se n'ha constituït el Comitè directiu.
Convocatòria oberta fins el 23 de març
La Diputació de Barcelona ha aprovat una nova convocatòria de subvencions adreçades a entitats ambientals sense ànim de lucre que desenvolupin projectes i activitats de caire ambiental als municipis de menys de 300.000 habitants la província de Barcelona.
Projecte subvencionat Escoles for Future!
Hem publicat els resultats de la justificació de la convocatòria de subvencions a entitats ambientals sense ànim de lucre pel període 2021-2022. Vint-i-una entitats han rebut el nostre suport per valor acumulat de més de cent mil euros.
Xesco Gomar visita les instal·lacions
L’Ajuntament de Malgrat de Mar ha substituït les calderes de gas de les escoles Mare de Déu de Montserrat i Marià Cubí i Soler per unes altres de biomassa. Les noves infraestructures produiran prop de 249.000 kWh/any i cobriran les necessitats de calefacció dels dos equipaments educatius. El diputat d'Acció Climàtica, Xesco Gomar, va visitar al febrer les instal·lacions.
Caldera de biomassa d'Argentona
Catorze equipaments municipals dels municipis d’Alella, Argentona, Balenyà, Caldes de Montbui, el Figaró-Montmany, l'Ametlla del Vallès, Monistrol de Calders, Navàs, Olost, Sant Fruitós del Bages, Sant Martí Sarroca, Sant Pere de Vilamajor, Santa Margarida de Montbui i Vilassar de Dalt ja disposen d’una caldera de biomassa forestal per a calefacció i aigua calenta.
En aquesta darrera jornada, es van compartir estudis, metodologies i projectes que inclouen la perspectiva de la justícia social en les polítiques d’adaptació al canvi climàtic. El cicle ha estat organitzat per la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, la Diputació de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona.
L'Oficina Tècnica d'Avaluació i Gestió Ambiental realitza estudis dels camps electromagnètics generats per línies elèctriques i antenes de telefonia mòbil. Al web pots consultar els darrers estudis lliurats als ajuntaments.
Al nostre web pots consultar les ubicacions actualitzades de les unitats mòbils de vigilància de la contaminació atmosfèrica i de les unitats de partícules. També hi trobaràs els darrers estudis lliurats als ajuntaments.
La formació es farà quatre dimarts de març
El Maresme ha estat la comarca escollida per realitzar una de les formacions organitzades per l’ASDE. Aquest mes de març, el personal de les deixalleries podrà gaudir de quatre sessions sobre la gestió d’aquestes instal·lacions i les diferents tipologies de residus que s’hi poden trobar.
Els tallers pretenen promoure un model d’economia circular
Amb les visites a les deixalleries infants, joves i adults coneixen de primera mà com fer ús d’aquests equipaments, analitzen els beneficis que s’obtenen en recuperar els diferents objectes que s'hi poden portar i reflexionen sobre l’elevat volum de deixalles que es genera cada dia.
El taller es va celebrar al Pati Manning de Barcelona
La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i la Xarxa d'Escoles per la Sostenibilitat de Catalunya (XESC) van coorganitzar el passat divendres 3 de febrer el taller vivencial "El nou currículum escolar, una oportunitat per a l’educació ambiental".
Trobada a Rubí
En dos anys de projecte, hi han participat més de 300 persones de 23 localitats de la conca del Llobregat. El 16 de febrer ens vam reunir a la biblioteca Mestre Tauler de Rubí amb la primera i segona promoció de tàndems, formats per personal de la biblioteca i de Medi Ambient.
Aquest percentatge indica que cada 10 litres que s’injecten a la xarxa se’n perden 2,2. Els municipis participants a la darrera edició del Cercle d’abastament d’aigua han posat de manifest la necessitat d'invertir en la renovació i actualització d'aquesta infraestructura per augmentar-ne el rendiment i reduir les pèrdues d'aigua.
Imatge de la campanya
Imatge de la campanya
L'ACA, la Diputació de Barcelona i l'AMB, amb la coordinació de la Xarxa, us presentem un any més un conjunt de recurs de suport per animar als ens locals a adherir-vos i organitzar accions en el marc del Dia Mundial de l'Aigua.
El programa incorpora nous recursos
El programa incorpora nous recursos
Coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua, oferim als municipis noves activitats de "Va d'aigua". Aquest programa té per objectiu principal oferir suport a equipaments i projectes d’educació ambiental impulsats per ens locals i que treballen per conservar i difondre els valors dels sistemes aquàtics continentals.
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat