11/07/2018 14:38 h. - Beatriu Sanchís

L’art de la xilografia catalana arriba al Museu de Moià

La mostra itinerant “Xilografies. La fusta feta imatges. L'auca dels oficis del taller dels Abadal, segles XVII – XXI” , arriba al Museu de Moià, on es podrà veure des d’aquest dijous 12 de juliol fins al 17 d’octubre.

Organitzada per l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb la Col·lecció Rubiralta i Garriga (CRiG), l’exposició posa en valor la xilografia catalana, l'art de gravar peces escultòriques de baix relleu en fusta dels períodes barroc i neoclàssic.

Les xilografies de la col·lecció Rubiralta i Garriga, realitzades entre els segles XVII i XIX en el taller dels Abadal, constitueixen un arxiu gràfic de la història dels inicis del disseny industrial, la moda, la música, els oficis, els costums, les festivitats i la cultura popular de la societat preindustrial a Catalunya.

Elements d’accessibilitat

Per fer més accessibles els seus continguts, l’exposició presenta guions en macrocaràcter, escriptura Braille, elements en relleu i mostres de materials per interpretar les imatges d’oficis antics. A més, també es presenten codis QR vinculats al canal de La Mirada Tàctil de You Tube on es poden descarregar tots els continguts en llengua de signes per a la comunitat sorda signant, subtitulat per a la comunitat sorda oralista i locució per oferir un plus d’usabilitat.

“Xilografies” ja ha visitat el Museu Comarcal de Manresa, la sala d’exposicions Cèntric Espai Cultural del Prat de Llobregat, el Centre d'Interpretació del Patrimoni Històric “La Caserna” de Martorell, el Museu Molí Paperer de Capellades i el Museu-Arxiu Municipal de Calella.

<< Tornar al llistat de notes de premsa

Desitgeu rebre les notes de premsa a la vostra adreça electrònica? Subscriviu-vos-hi

Cedim les imatges (vídeo i fotografies) als mitjans de comunicació que vulguin fer-ne ús, sempre que se'n citi la font i exclusivament per a contextualitzar aquesta notícia.