Societat - 06/07/2017 12:21 h. - Glòria Santamaria
La Diputació de Barcelona present a "Inclusió.cat", I Congrés de l’Acció Social
La vicepresidenta quarta i responsable de l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona, Meritxell Budó, ha inaugurat aquest matí, juntament amb la consellera de Treball, Afer Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Dolors Bassa; l’alcaldessa de Vic, Anna Erra; i el rector de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, Jordi Montaña; el I Congrés de l’Acció Social – Inclusió.cat, organitzat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat i la Càtedra de Serveis Socials de la Universitat de Vic- Universitat Central de Catalunya.
El Congrés, que se celebra entre avui i demà, dies 6 i 7 de juliol, a la Universitat de Vic, s’adreça a tots els agents del Sistema Català de Serveis Socials amb l’objectiu d’esdevenir un instrument potenciador de la innovació, el coneixement i la professionalització del sector.
La trobada se centra en l’atenció integrada social i sanitària com un dels elements clau i estratègics en l’àmbit d’atenció a les persones per superar les intervencions fragmentades i escindides (en atur, dependència, soledat, etc.), i aconseguir que les persones rebin un tracte integrat.
La Diputació de Barcelona hi presenta tres eines tècniques: el Manual de gestió per processos dels Serveis Socials Bàsics i DS-DIBA, eina de valoració social per als Serveis Socials Bàsics; elaborades des de la Gerència de Serveis de Benestar Social, amb professionals dels serveis socials dels ajuntaments de la demarcació de Barcelona, per millorar els elements d’organització i diagnòstic de necessitats; i l’Instrument d’identificació de necessitats socials complexes, elaborat amb els Ajuntaments de Barcelona i Sabadell, el Pla Interdepartamental d’Atenció i Interacció Social i Sanitària (PIAISS) i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, amb l’assessorament de l’Institut Universitari Avedis Donabedian. Aquest instrument consisteix en l’adaptació a Catalunya d’un model holandès de valoració de la suficiència personal amb l’objecte de determinar quines són les persones amb necessitats socials complexes per abordar l’atenció integrada amb el Sistema de Salut.
A l’acte d’inauguració, Meritxell Budó ha ressaltat el valor d’aquestes eines, tot afirmant que «enfortir el coneixement i les capacitats tècniques de serveis socials, amb bons instruments de diagnòstic i d’intervenció, facilita la coordinació i comunicació interadministrativa i intersectorial». La vicepresidenta quarta de la Diputació ha afegit que «hem de crear partenariats per donar valor a les persones i al territori».
<< Tornar al llistat de notes de premsa
Desitgeu rebre les notes de premsa a la vostra adreça electrònica? Subscriviu-vos-hi
Cedim les imatges (vídeo i fotografies) als mitjans de comunicació que vulguin fer-ne ús, sempre que se'n citi la font i exclusivament per a contextualitzar aquesta notícia.