© Josep Cano/Diputació de Barcelona
El Servei Local de Teleassistència posarà en marxa al 2019 campanyes presencials amb la finalitat de treballar la promoció de l'envelliment actiu i saludable, incrementar la participació social de les persones usuàries a la seva comunitat i treballar per un apoderament de les persones grans per afavorir la seva autonomia.
Aquestes activitats presencials es podran realitzar en diferents espais municipals per afavorir la participació de les persones usuàries, garantir la màxima difusió d’aquests consells i dinamitzar les zones més aïllades.
L’objectiu principal del Servei Local de Teleassistència és proporcionar les condicions necessàries perquè les persones usuàries puguin viure als seus domicilis el màxim de temps possible en el lloc que elles triïn, així com contribuir a la millora de la seva qualitat de vida. És per això, que el Servei ha preparat una primera campanya, sota el títol ‘Vèncer els límits’, amb l'objectiu principal d’apoderar les persones per tal que puguin viure de forma més autònoma i segura a la seva llar. En aquestes sessions s’aportaran consells i estratègies per vèncer les possibles limitacions associades a l’edat i posar el focus en els avantatges de les noves tecnologies.
Aquesta temàtica es farà en dues sessions:
Una altra de les propostes del Servei Local de Teleassistència és la campanya ‘Persones usuàries, persones sàvies’. Consisteix en una acció en la qual la persona usuària pren protagonisme com a transmissora de coneixement i d’experiència acumulada al llarg de la seva vida en matèries relacionades amb els pilars fonamentals de l'envelliment actiu i saludable. La finalitat del programa és promoure l'envelliment actiu treballant totes les seves àrees però des de la mirada i la perspectiva de les persones usuàries.
Finalment, el Servei ofereix el taller ‘Coneix el Servei Local de Teleassistència’ on tant les persones usuàries com aquelles que no compten amb la teleassistència a les seves llars podran veure com s'aplica el nou model de servei, conèixer de primera mà els detectors de seguretat per a la llar i per a la persona, així com les funcions de l’equip professional i, especialment, de la unitat mòbil. Aquestes sessions consisteixen en un espai de diàleg i participació en el qual es podran resoldre dubtes, fer suggeriments i compartir l’experiència viscuda amb el servei. Aquest és un taller que es pot demanar en qualsevol moment de l'any i és especialment adient per formar part de l'agenda de la Setmana de la Gent Gran .
Per obtenir més informació sobre aquestes campanyes específiques per als diferents municipis cal contactar amb la tècnica referent del Servei Local de Teleassistència, Pachi Rivas (rivassc@diba.cat) i amb la Responsable de participació i acció comunitària de l’empresa prestadora del servei Tunstall Televida Eva Carrasco (e.carrasco@televida.es).
Boletín: Servei Local de Teleassistència
Número de boletín: #13 - desembre 2018
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat
Servei Local de Teleassistència
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
08035 Barcelona
teleassistencia@diba.cat
www.diba.cat/teleassistencia