Objectius de Desenvolupament Sostenible
Durant desembre i gener han tingut lloc les últimes sessions grupals de la formació d’aquest curs, en la qual han participat 230 persones. D’aquestes, rebran acreditació per haver realitzat totes les activitats 139 docents i 14 tècniques i tècnics municipals. La primera sessió va centrar-se en la promoció els objectius de desenvolupament sostenible en les diferents fases del Programa i en la segona es van treballar eines per avaluar els aprenentatges competencials de l’alumnat al llarg del curs. Podeu accedir als materials clicant a la notícia.
En la sessió destinada al desenvolupament sostenible, les formadores van proporcionar un recull de propostes per treballar cadascun dels 16 ODS en diferents moments del projecte. Així, per exemple, fomentar les relacions positives dins la cooperativa i l’acceptació del propi cos i el reconeixement i l’expressió dels afectes de les seves integrants és una forma directa de treballar els objectius 3. Salut i Benestar i 8. Treball digne i desenvolupament econòmic. També es va dedicar una part de la sessió a conèixer el concepte de l’economia circular i els principis de l’ecodisseny com a recursos per generar idees de productes útils, de qualitat i respectuosos amb el medi ambient i les necessitats de la comunitat. Amb aquests recursos, les participants van elaborar propostes conjuntes per treballar amb el seu alumnat. Podeu consultar els materials aquí.
A la sessió sobre l’avaluació, les participants van elaborar en grup eines visuals i pràctiques per avaluar l’aprenentatge de competències i van compartir els dubtes i propostes de solució respecte de les últimes fases del programa. Podeu accedir als materials aquí.
Amb aquestes dues sessions i el lliurament de les darreres activitats d’autoaprenentatge, s’ha posat fi a la formació d’enguany. En aquesta edició la Generalitat acreditarà 139 docents de 68 municipis, un 23% més que en la del curs passat. Pel que fa a la distribució per gènere els percentatges es mantenen molt similars: en tots dos casos el 83% de les participants són dones. Juntament amb mestres d’escoles, en la formació també han participat 15 tècniques i 4 tècnics de 13 municipis.
Boletín: Cultura emprenedora a l’escola - CuEmE
Número de boletín: #9 - Curs 2021-2022 -febrer
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Gerència de Serveis d'Educació
Àrea d'Educació
Diputació de Barcelona
C/ Comte d'Urgell, 187
Escola Industrial - Edifici del Rellotge, 1a planta
08036 Barcelona
Tel. 934 022 263
Gerència de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació
Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme
Diputació de Barcelona
Travessera de les Corts, 11-159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 817