En data 7 de juliol s'ha publicat en el DOGC, el Decret 131/2022 de 5 de juliol del Reglament de la Llei de facilitació de l'activitat econòmica, el qual va entrar en vigor el 27 de juliol de 2022.
El document aprovat té una vocació bifront, atès que abraça no només l’àmbit del dret administratiu, sinó també el tecnològic fent un pas més en la consolidació de l’ús de la Finestreta Única Empresarial ( FUE), per part de les administracions locals.
L’Espai Mataró Connecta ha acollit aquest dijous una jornada per fer balanç del projecte ‘Lloguem!’, que fomenta l’habitatge de lloguer assequible reactivant els immobles desocupats que hi ha a la ciutat. El projecte s’ha tancat amb una xifra de 61 pisos que han entrat en aquest circuit, que compta amb la garantia de l’Ajuntament de Mataró i el suport de la Diputació de Barcelona.
El passat dijous 3 de novembre es va donar el tret de sortida a Rehabilita 2022, la iniciativa que lidera el Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona (CATEB) i que compta amb un Comitè Estratègic en el qual hi ha la Diputació de Barcelona i tots els agents públics i privats del sector. Rehabilita vol impulsar la cultura de la rehabilitació i, enguany, centra els seus objectius en aprofitar al màxim els fons Next Generation.
L’exposició “Rehabilitem” continua la seva itinerància amb l'objectiu de fomentar la cultura de la rehabilitació d’edificis entre la ciutadania.
EL PLH, és un document tècnic, que regirà les polítiques d’habitatge del municipi del proper sexenni.
El PAMH és un instrument de planificació en el qual es programen actuacions en un escenari temporal d’uns quatre anys.
L’objectiu és dissenyar una estratègia entre l’Ajuntament, les altres administracions i altres entitats privades titulars o gestores d'habitatges.
L’objectiu de l’estudi és definir l’estratègia de millora i rehabilitació, a partir de l’estudi de diferents blocs d’habitatge plurifamiliar, que permeti la seva extrapolació a d’altres edificis.
L’estudi analitza els locals comercials en desús i desocupats situats en eixos desclassificats del municipi per avaluar les viabilitat de convertir-los en habitatges.
L'estudi té com a finalitat facilitar la presa de decisions: planteja una priorització d’un conjunt de sòls de titularitat municipal en funció de la seva adequació i el temps requerit per promoure-hi habitatges assequibles i socials.
L'objectiu d'aquests estudis són concretar i desenvolupar un programa d’inspeccions d’habitatges buits i en mal estat de conservació, que permetrà que els municipis comptin amb un cens d’habitatges buits.
El treball lliurat és un estudi que analitza les opcions que ofereix el model cooperatiu en cessió d’ús en un solar municipal.
El document analitza la implementació d’un programa de masoveria urbana en una antiga colònia minera, la Colònia Arquers.
Amb aquest estudi, l’Ajuntament de Badia del Vallès disposa d’una guia per transformar una escola en desús en allotjament dotacional.
L’actuació estudiada dona resposta a la necessitat de disposar d’allotjaments dotacionals per a persones gran.
La taula informativa tenia la finalitat d'explicar els ajuts destinats a la rehabilitació energètica dels edificis i habitatges.
El 30 de setembre va finalitzar el termini de sol·licitud de l’ajut per a l’Adquisició d’Habitatges, recurs del Catàleg de Serveis
La jornada “Els nous sistemes de control de lloguers a debat" analitzava pros, contres i limitacions de les mesures de control.
L’Oficina d’Habitatge va participar en la sessió organitzada des del Centre de transició ecosocial de Coòpolis el passat 5 d'octubre on-line.
Lliurat el document que facultarà a l’ajuntament per la concessió de llicències directes sense la necessitat del tràmit al Departament de Territori de la Generalitat.
El Pla Especial de catàleg de masies és l’instrument urbanístic que regula les masies, cases rurals i altres construccions del sòl no urbanitzable del municipi de Castellcir.
El passat mes de setembre el Servei d’urbanisme va lliurar a l’Ajuntament de l’Espunyola la Modificació puntual de les Normes de planejament urbanístic per aprovació inicial.
L’estudi analitza amb detall un tram viari previst pel planejament general que encara no s’ha executat i les possibilitats del seu desenvolupament.
Lliurat el document de Diagnosi i Estratègies sobre els efectes de l’anul·lació del Pla d’ordenació urbanística municipal i retorn a les Normes subsidiàries de planejament de 1985.
La sessió va tenir lloc el passat 23 de setembre, on tècnics del Servei d’Urbanisme de la GHSUA van difondre la tasca realitzada en relació al projecte transformador.
Els dies 20 i 21 d’octubre Gijón va acollir les jornades URBAN DAYS de l’edició #InfoDayES 2022 organitzat pel Punt Nacional URBACT amb col·laboració de l’Ajuntament de Gijón.
Els ajuntaments de Sant Antoni de Vilamajor, La Nou de Berguedà i Sant Iscle de Vallalta reben el Document Únic de de Protecció Civil Municipal.
Els Plans d’Autoprotecció (PAU) donaran resposta adequada a les possibles situacions d’emergència que puguin produir-se als municipis.
Sant Pere de Torelló, Santa Maria de Miralles, Sant Julià de Vilatorta, Vallcebre, La Palma de Cervelló, El Bruc i Avinyó ja disposen de cens d’activitats i establiments i del pla de verificació d’activitats comunicades.
La implantació del PCOM (Protecció Civil Operativa Municipal) s'ha fet als Ajuntaments de Sant Mateu del Bages, Olivella, Sant Vicenç dels Horts, Castellví de Rosanes, Montclar i El Papiol.
S'han lliurat els treballs d'integració de la cartogracia del DUPROCIM a Tagamanent, Avinyonet del Penedès, Terrassa i Santa Perpètua de Mogoda.
Dintre de les jornades celebrades a Sevilla, vam participar a la ponència “La protección civil municipal en SITMUN, una herramienta para la gestión eficiente de las emergencias”.
L’Oficina d’Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil ha participat a les sessions finals del projecte RISKCOAST.
El curs, dedicat específicament a la Protecció de la Legalitat Urbanística, ha comptat amb 4 sessions de classes presencials.
El passat dia 25 d’octubre va tenir lloc una nova sessió dels espais SIDH, Servei d'intermediació en deutes d'habitatge, la vintena.
La publicació recull els principals aprenentatges i reflexions del seminari del mateix nom organitzat en col·laboració amb la CUIMPB.
La tarda del passat 17 d’octubre al vestíbul de Can Serra, seu de la corporació, es va presentar públicament el llibre ‘Ciutat i salut’, corresponent a la sèrie d’Urbanisme i Habitatge, en el que participen una vintena d’autors, alguns d’ells components del grup de treball transversal corporatiu Entorn Urbà i Salut.
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.cat • www.diba.cat/hua