La tercera conversa d’enguany del Cicle de converses LAB Bonnemaison tindrà per objectiu reflexionar entorn al lideratge de les dones i la incorporació de la perspectiva de gènere al periodisme. La benvinguda anirà a càrrec de la diputada delegada de Polítiques d'Igualtat de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social, Alba Barnusell i Ortuño.
Coneixerem l'experiència directa de quatre periodistes que estan ocupant llocs estratègics als principals diaris de l'estat:
Madga Bandera Conejo, directora de La Marea
Gemma Martínez Ibañez, directora adjunta d'El Periódico
Neus Tomàs Girona, directora adjunta de Eldiario.es
Isabel Valdés Aragonés, corresponsal de gènere d'El País
Conduirà l'acte:
Núria de José Gomar, Cap d'Actualitat de La Xarxa i vicedegana del Col·legi de Periodistes de Catalunya
Data: 9 de juny de 2022 de 12.30 a 14h
Podeu fer la inscripció en aquest enllaç
L’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona, inicia aquest nou curs sobre l’aplicació de la interseccionalitat en l’àmbit de les polítiques públiques.
La setmana del 27 de juny a l’1 de juliol des de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona organitzem la 31a edició de l’Escola d’Estiu.
Aquest any us proposem compartir noves mirades, metodologies i experiències per abordar des de l’àmbit local “La innovació social en temps de canvis” a través de conferències, taules rodones i tallers.
El 13 de maig de 2022 es va reunir per segona vegada l’Espai de Coordinació Executiva del Projecte transformador “Barris i comunitats: motors de transformació social”. La sessió va comptar amb la participació de tots els referents coordinadors del projecte a escala municipal.
El 10 de maig es va presentar l’anàlisi del Mesurament de la inversió en la infància i l’adolescència en el pressupost executat del 2019 de l’Ajuntament de Granollers, el qual s’ha elaborat amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona.
L’abordatge de la convivència als espais i equipament públics i comunitats de veïnatge és un dels reptes als quals ha de fer front l’administració pública local. La complexitat de les situacions de tensió i conflicte presents en aquests espais de relació, fruit de les diferències, les necessitats i la diversitat d’interessos que, en ocasions, es contraposen, requereix elaborar respostes integrals i coordinades per promoure la convivència.
El procés de treball que l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat està portant a terme els darrers mesos en col·laboració amb els ajuntaments que implementen els programes MASE o ho volen fer properament, ha aprofundit enguany en el recull d’eines i metodologies que permeten desenvolupar aquest tipus de programes.
La Diputació de Barcelona impulsa el Programa de mediació ciutadana des de fa més de 15 anys, mitjançant el qual ofereix suport econòmic i acompanyament integral per a la creació i manteniment de serveis de mediació ciutadana (SMC) a ajuntaments i consells comarcals de la província de Barcelona.
Hem doblat el nombre de recursos de suport tècnic amb l’assumpció de nous àmbits de treball: la inclusió social, la infància i adolescència, i l’envelliment actiu.
Presentem l’oferta formativa per al mes de juny del 2022, adreçada als i a les professionals dels ens locals, i que té per objectiu impulsar la transformació de les polítiques socials en l’àmbit de la convivència, la mediació, la inclusió, l’acollida, la perspectiva intercultural i la igualtat de tracte i no-discriminació.
El recurs tècnic d’Assessorament en igualtat de gènere, violències masclistes i diversitat sexual, afectiva i de gènere, inclòs al Catàleg de Serveis 2022, està adreçat als municipis menors de 10.000 habitants i consisteix en facilitar acompanyament tècnic amb l'objectiu de donar suport a actuacions municipals tant en la seva fase de disseny i preparació, com en la d'implementació o en la d'avaluació, que meritin un tractament especialitzat.
Voleu que la policia local del teu ajuntament adquireixi coneixements i conegui els recursos vinculats a les violències masclistes? Encara sou a temps de sol·licitar el curs “Claus per l'abordatge de les violències masclistes des dels cossos de seguretat”. Dues sessions de 8 hores, presencials o en línia, on aprofundirem en el marc conceptual de les violències masclistes, parlarem sobre marc jurídic i competencial de les violències masclistes i tractarem l’abordatge de casos.
L'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social, dona suport des dels seus inicis a tres ensenyaments universitaris de segon cicle de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que ofereixen especialització universitària en matèria de gènere i violències masclistes.
Com a entitat local supramunicipal, la Diputació de Barcelona té com a missió donar suport els ens locals de la província en tot allò que permeti al personal tècnic local garantir els drets de ciutadania de la població del seu municipi, comarca i/o territori d’influència.
Entre els dies 17 i 20 de maig la Diputació de Barcelona va acollir una delegació d’electes marroquines, i va organitzar diversos actes i visites a territori en el marc del projecte Equalmed, el qual té l’objectiu contribuir a la incorporació de la perspectiva de gènere en les polítiques públiques locals del Marroc, i afavorir una major participació política de les dones.
L'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social ha premiat el treball de recerca “Recursos urbans de suport a les cures als municipis de Barcelona”, de la sociòloga Blanca Valdivia, com a guanyador del Premi a la recerca en polítiques de gènere Francesca Bonnemaison 2021, per l’interès que suposa per als ens locals.
Des del LAB Bonnemaison, s'ofereixen tres accions formatives per al desenvolupament d’habilitats directives des d’una perspectiva de gènere, 'Claus per al lideratge de dones als ens locals II: Tècniques de negociació', 'Claus per al lideratge de dones als ens locals II: Habilitats comunicatives', i 'Claus per al lideratge de dones als ens locals II: Lideratge i gestió d’equips'.
Des de la Xarxa d’Usos del Temps de Governs Locals i Regionals (Local and regional governments time network), una xarxa d’àmbit internacional constituïda l’octubre de 2021 per impulsar noves polítiques d’usos del temps i promoure espais d’intercanvi, s’impulsa l’Agenda del Temps Local i Regional.