Eixos de l’aposta tecnològica de la Diputació de Barcelona
El diputat d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial, Josep Arimany, va presentar, davant dels alcaldes de menys de 1.000 habitants, l’aposta de la Diputació de Barcelona en l’àmbit tecnològic per fer front als reptes que la pandèmia ha posat de manifest, tenint en compte que aquests governs locals tenen més dificultats per afrontar la situació, per la seva capacitat pressupostària i d’organització.
Durant la seva intervenció, Arimany va anunciar que la Diputació de Barcelona destinarà un milió d’euros als ajuntaments de menys de 20.000 habitants per facilitar el teletreball, programa que s’aprovarà en els propers dies. Així mateix, també va reconèixer que «la COVID-19 ha generat moltes necessitats imprevistes a tots nivells: sanitari, econòmic, social i també tecnològic», a més de detallar que la Diputació treballa «per assegurar que la ciutadania de la demarcació de Barcelona rebi uns serveis de qualitat i homogenis en el territori» i «per aconseguir que el lloc de residència no suposi una diferència a l’hora d’accedir a serveis, tenir oportunitats o desenvolupar un projecte professional, personal o familiar».
En aquest sentit, el diputat va recordar que el suport de la corporació va «des del programa de comptabilitat fins al padró municipal, passant per eines de comunicació digital, compra d’ordinadors portàtils o serveis com la teleassistència per protegir persones grans que viuen soles, posem les millors solucions a l’abast de tothom».
Un milió d’euros pel teletreball
El nou programa de la Diputació per fomentar la implantació del teletreball als ajuntaments va destinat als ajuntaments de la província de menys de 20.000 habitants i està dotat amb un milió d’euros. El repartiment es farà en funció de la població assegurant, però, un import mínim als municipis més petits.
D’aquesta forma, els municipis de menys de 1.000 habitants rebran un import fix mínim de 1.800 euros per destinar a la compra d’equips informàtics i altres dispositius, com poden ser càmeres web, tallafocs i programari, per exemple.
D’altra banda, durant la reunió mantinguda amb els alcaldes d’aquests municipis més petits, la Diputació també va presentar els serveis i sistemes d’informació que es posen a disposició dels ajuntaments i se’ls hi va oferir la possibilitat d’analitzar la situació actual de gestió de la informàtica local, així com determinar quin desplegament de serveis es podria fer en cadascun dels municipis.
Finalment es van explicar també les accions que la Diputació realitza per millorar la connectivitat de dades a tot el territori, mitjançant fibra o participant del desplegament de la tecnologia 5G, i el SETDIBA, els serveis de suport per a la transformació digital, que és el conjunt de serveis d'administració digital que ofereix la Diputació de Barcelona als ajuntaments de menys de 5.000 habitants i les entitats municipals descentralitzades de la demarcació de Barcelona.
Boletín: Innov@diba
Número de boletín: Abril 2021. Núm. 4
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments
Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona
Rambla de Catalunya, 126
Edifici de Can Serra
08008 Barcelona