Foto DGJ
La Direcció General de Joventut - Agència Catalana de la Joventut va organitzar el cicle de Jornades “Replantegem les estratègies amb els centres educatius”, amb l'objectiu de promoure que els punts i les oficines joves formin part dels ecosistemes educatius dels seus municipis, per generar més i millors oportunitats educatives a les persones joves, especialment en el moment actual en què es manifesten més desigualtats educatives a causa de la pandèmia.
El cicle es va estructurar en tres sessions virtuals que, a partir de la perspectiva de l’educació 360, tenen per objectiu situar alguns dels àmbits d’intervenció dels serveis de joventut en l'acompanyament de les persones joves i presentar experiències valuoses per ser utilitzades en aquest context:
17/06: Com articular en el territori un sistema de suport educatiu equitatiu i de qualitat
18/06: Tardes enriquides: suport educatiu equitatiu i de qualitat en els punts i oficines joves
22/06: Instituts oberts: Intervencions als centres educatius en hores lectives
L'Oficina del Pla Jove va estar present en la sessió del 22 de juny compartint les activitats fem tec! com a bona pràctica d'intervenció als instituts amb un centenar de professionals de joventut. L'explicació general es va realitzar amb la col·laboració de la Marta Avilès, de Manresa Jove, i la Cesca Nogales, de l'Institut Matadepera, que van presentar la seva experiència amb les activitats fem tec! Posteriorment, amb el suport de les companyes de la Direcció General de Joventut, vam dinamitzar nou tallers simultanis. La participació a la jornada va constituir una oportunitat i un repte per a l'adaptació en línia de la dinàmica Protagonistes, per promoure la detecció de fortaleses, i de la dinàmica satisFACCIÓ, per experimentar i posar noms a estats emocionals vinculats amb la felicitat.
Les altres experiències compartides a la jornada van ser: Servei de suport educatiu de l'Oficina Jove Gironès, Fira de l’Estudiant i treball amb delegats/des del Consell Comarcal Bages i Experiències als centes educatius en Economia Social i Solidària i ESScape room de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius.
Properament la Direcció General de Joventut publicarà els vídeos de les tres sessions i els de les presentacions de les experiències. Juntament amb els vídeos es crearà un material que serveixi d'inspiració als ens locals per a la intervenció als instituts.
Boletín: @joventutdiba
Número de boletín: #16 - @JD juliol 2021
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Àrea d'Educació, Esports i Joventut
Oficina del Pla Jove
Carrer de l’Harmonia 24
Recinte Mundet - Edifici Migjorn, 4a planta
08035 Barcelona
Tlf. 934 022 556
www.diba.cat/joventut