Febrer 2024 - #174
TwitterYoutube
Pàgina d'inici del web del SITAC Pàgina d'inici del web del SITAC

Pàgina d'inici del web del SITAC

Pàgina d'inici del web del SITAC

El nou sistema d’informació geogràfica permet emmagatzemar, consultar, analitzar i manipular diferents conjunts de dades de temàtica ambiental. Així mateix, el visor permet cercar per municipis i compta amb eines per mesurar, dibuixar i imprimir el dibuix i les capes actives, combinar-ho amb el Google Street View i descarregar les dades en format vectorial.

La despesa dels ens locals en recollida de residus augmenta any rere any

Contenidor amb tancament intel·ligent

Contenidor amb tancament intel·ligent

El 2022 fou de 52,38 €/habitant i, des del 2013, el cost per habitant ha augmentat un 30 %. Així, la recollida de residus representa el 8,5 % de la despesa corrent dels ens locals de la província de Barcelona, segons el darrer informe del Cercle de comparació intermunicipal de gestió de residus i neteja viària.

La tecnologia LED és la tipologia de làmpada més instal·lada en l’enllumenat públic

Enllumenat públic a Collsuspina

Enllumenat públic a Collsuspina

Segons dades del Cercle de comparació intermunicipal sobre estalvi i eficiència energètica en l’enllumenat públic de l’any 2022, la majoria de les làmpades instal·lades ja són tipus LED (49,3 %), mentre que les de vapor de sodi (tecnologia predominant fins fa molt poc temps), suposen el 36,9 %.

El CNEA va tenir lloc a la Facultat de Geografia i Història de la UB El CNEA va tenir lloc a la Facultat de Geografia i Història de la UB

El CNEA va tenir lloc a la Facultat de Geografia i Història de la UB

El CNEA va tenir lloc a la Facultat de Geografia i Història de la UB

 

Agents de l’educació ambiental a Catalunya es van aplegar el 26 de gener per debatre al voltant del lema de la trobada: «Construint comunitats cap a la justícia ecosocial» i intercanviar experiències per impulsar la cultura de la sostenibilitat de manera transversal.

Ir arriba

Transició energètica

753 tones de CO2 estalviades gràcies a deu noves calderes de biomassa

Està previst que aquest 2024 entrin en funcionament 32 noves instal·lacions que representen 12 M € d’inversió i que ajudaran a reduir 6.900 tones de CO addicionals.

Nous aparells de monitoratge del consum elèctric en préstec

El seu avantatge principal, respecte a les actuals funcions web de visualització de consums de les distribuïdores, és que es pot instal·lar més d’un mesurador al quadre per discriminar consums de línies o subquadres importants.

Ir arriba

Contaminació atmosfèrica

 

Al nostre web podeu consultar les ubicacions actualitzades de les unitats mòbils de vigilància de la contaminació atmosfèrica i de les unitats de partícules. També hi trobareu els darrers estudis lliurats als ajuntaments.
 

Ir arriba

Educació i Sostenibilitat

Llegim el riu a les conques del Besòs i la Tordera

El projecte de ciència ciutadana ha començat a fluir amb les primeres sessions de treball de camp dels 12 tàndems de l'edició actual del programa, així com l'arribada dels recursos a les diferents biblioteques dels municipis participants.   

«Mercats sostenibles» permet estalviar més de 27.000 bosses de plàstic

Part de l'èxit de la campanya és el projecte educatiu d’Aprenentatge i Servei (ApS) i la seva innovadora metodologia educativa que combina l’adquisició de competències per part de l’alumnat amb un servei a la comunitat.

Ir arriba

Governança

S'obren les inscripcions per a la 24a Assemblea General de la Xarxa

La trobada de l'Assemblea General de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat se celebrarà el 7 de març a l'Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú i inclourà una entrevista en format podcast a Andreu Escrivà. Ja us podeu inscriure-hi.

Ir arriba

Formació

Inscripcions obertes per a les formacions següents: Aïllament acústic en activitats i infraestructures, Aprèn a interpretar un estudi lumínic amb Dialux i Tècniques de control de soroll per a policies locals.

Resum de la formació ambiental 2023 Resum de la formació ambiental 2023

Resum de la formació ambiental 2023

Resum de la formació ambiental 2023

El 28 de febrer comença l’edició 101 del curs «Tècniques de control del soroll per a policies locals», que significa que el 2025 farà trenta anys que oferim formació, de temàtiques ben variades, per donar resposta a les necessitats formatives que impliquen un coneixement expert i actualitzat.

Ir arriba

Recursos

Cada 22 de març, i enguany més que mai, posem a disposició dels ens locals recursos de suport perquè us animeu a adherir-vos i organitzeu activitats amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua.

Sabíeu que cada cop que desapareix una espècie, la resta ens tornem més vulnerables? Per això, aquest mes us convidem a conèixer què amenaça la biodiversitat perquè plegats podem frenar aquesta tendència.

Ir arriba

Agenda

  Centre d'Estudis del Mar (Passeig Marítim 72 - 08870 Sitges)
Consulteu la programació dels següents caps de setmana!

  7 de març de 2024, de 9 a 17 h a Vilanova i la Geltrú. Inscripcions obertes. 

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

TwitterYoutube

C/ Comte d'Urgell, 187, Edifici del Rellotge, 2a planta
08036 Barcelona
gsma.accioclimatica@diba.cat
http://www.diba.cat/web/mediambient
Accés a tots els butlletins anteriors