Butlletí #internacionalDiba
Febrer de 2023 - #86

Notícies

Xarxa URBACT a Estònia amb Manresa

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

L’Oficina d’Europa i Estratègia Internacional acompanya a Manresa a la presentació a Estònia dels resultats del procés de creació de l’Agenda Urbana de Manresa 2030 desenvolupada en el marc de la xarxa URBACT Global Goals for Cities.

Manresa ha presentat a Tallin, Estònia, l’Agenda Urbana de Manresa 2030 desenvolupada en el marc de la xarxa URBACT Global Goals for cities. La delegació formada per l’alcalde Marc Aloy Guàrdia, personal tècnic municipal i agents locals, ha estat acompanyada de representants tècnics de l’Oficina d’Europa i Estratègia Internacional que ha donat suport a l’Ajuntament del Bages en diferents moments d’aquest procés.

Manresa es va incorporar el març de 2021 a la xarxa URBACT, integrada per 19 ciutats europees, que tenen per objectiu desenvolupar plans d’acció per a la localització dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). L’adhesió a la xarxa ha servit per potenciar encara més la feina que l’Ajuntament de Manresa realitza des del 2018 per contribuir als reptes globals, així com per intercanviar coneixements amb altres ciutats sobre com implementar amb èxit els ODS a escala local. El resultat ha estat l’elaboració de l’Agenda Urbana de Manresa 2030, que durant els mesos de febrer i març serà aprovada pel consistori i presentada públicament.

Amb l’objectiu de presentar els resultats del treball conjunt i l’aprenentatge mutu entre ciutats, l’Ajuntament de Tallinn, coordinador de la xarxa, va organitzar la trobada final a la capital bàltica, que s’ha celebrat els passats dies 18 a 21 de gener de 2023.

La primera jornada es va dedicar a la presentació dels plans locals resultants del treball de la xarxa, el debat sobre la futura implementació d’aquests plans i l’exposició de les reflexions finals. Durant el matí, es van exposar els plans de cada ciutat. A la tarda, Manresa va participar en una de les tres taules de debat entorn dels reptes i oportunitats que ofereix l’execució dels plans locals de sostenibilitat, relatius a la governança participativa, la implementació integral i transversal de les accions i el seguiment i retiment de comptes a la ciutadania sobre el progrés fet.

Aquests mateixos dies, la ciutat de Tallinn inaugura la seva designació com a Capital Verda Europea 2023, en companyia de la resta de ciutats de la xarxa URBACT, i amb actes oberts a governs locals i regionals, institucions europees, persones expertes en temes de sostenibilitat i al públic en general. Podeu consultar el programa complet clicant aquí.

Boletín: #InternacionalDiba
Número de boletín: #86 - Febrer de 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat