Butlletí Cultura Emprenedora
Curs 2020-2021 -febrer

Actualitat

48 ens locals participen a les reunions individuals d’acompanyament

Reunions de seguiment

Reunions de seguiment

Entre els mesos d’octubre i desembre l’equip de CuEmE ha realitzat reunions individualitzades d’acompanyament als ens locals per a l’arrencada del programa en aquests curs tan especial. Aquesta iniciativa ha tingut una molt bona acollida i l’han sol·licitat 48 dels 50 ens que participen enguany en el Programa. Els ens locals han valorat molt positivament aquestes reunions, ja que els han permès compartir dubtes i inquietuds i explorar alternatives d’adaptació de les activitats que realitzen. [Llegiu més]

Alguns dels aspectes que s’han abordat són:

  • La realització dels tallers. En general els ens locals estan mantenint la major part dels tallers que oferien a les escoles adaptant-los de diferents maneres: des de tallers presencials realitzats a l’aire lliure, a tallers en format virtual. Alguns d’aquest tallers no presencials s’han redissenyat completament, mentre que en altres s’han fet petites adaptacions. En algun ens local s’han preparat els tallers perquè puguin fer-los els i les tutores directament a l’aula. 
  • L’elecció dels productes. Enguany diferents ens i escoles veuen la prestació de serveis com una opció especialment atractiva. En aquesta línia, alguns estan treballant per oferir tallers en format virtual (per exemple tallers de zumba), tutorials de manualitats o programar activitats artístiques per gravar-les en CD o retransmetre-les en directe. També ha sorgit la idea de dissenyar productes que tinguin doble format, físic i virtual (calendaris, il·lustracions o llibres).
  • El mercat i la venda. En general, els ens locals mantenen l’esperança de poder fer el mercat a la primavera. Tot i que començaran a treballar en ferm en els propers mesos, ja han plantejat plans alternatius. Alguns ens estan dissenyant els tallers previs a la venda per poder oferir tècniques de venda en línia; altres estan repensant els mecanismes de fer publicitat prèvia a la venda per a que aquesta es faci tota a distància sense sortir al carrer a fer difusió: p.e. mitjançant comptes d’Instagram, blogs o webs de les cooperatives. Algunes alternatives plantejades a la venda en parades de mercat són: organitzar mercats individuals dins o davant de cada escola; o fer difusió dels productes i la venda virtualment i establir punts de venda i recollida de comandes en col·laboració amb entitats (comerços del territori, equipaments municipals...). Un ens local que disposa d’un portal de venda en línia per promoure el comerç de la comarca, s’està plantejar incorporar-hi els productes de CuEmE.
  • Les trobades de cooperatives tenint present que aquest curs no es podran organitzar grans actes de cloenda o de trobades de cooperatives, alguns ens es plantegen alternatives: promoure el contacte bilateral entre cooperatives o organitzar activitats en format virtual, que facilitin la relació entre cooperatives de diferents escoles o municipis i que no siguin complexos d’organitzar.

Butlletí: Cultura emprenedora a l’escola - CuEmE
Número de butlletí: #4 - Curs 2020-2021 -febrer

 
     

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Educació
Àrea d'Educació
Diputació de Barcelona
C/ Comte d'Urgell, 187
Escola Industrial - Edifici del Rellotge, 1a planta
08036 Barcelona
Tel. 934 022 263
 

Gerència de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació
Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme
Diputació de Barcelona
Travessera de les Corts, 11-159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 817

X