Transitar, orientar-se en un món canviant
28/11/2023 -20/12/2023
de dilluns a divendres (6, 7 i 8 tancat). Matins i migdia centres educatius (contacte: mhorcas@martorell.cat). Tardes de 17 h a 20h, públic general.
Centre cultural de Martorell. Sala Cuixart. Pl. de les cultures s/n. Martorell
On?
Centre cultural de Martorell. Sala Cuixart. Pl. de les cultures s/n. Martorell
- General
L’exposició tracta sobre l’orientació educativa i professional, entenent l’orientació com a una competència necessària al llarg de la vida, que va més enllà de les transicions dins el sistema educatiu i que afecta totes les persones al llarg del seu recorregut vital.
El projecte recull l’essència de l’estratègia d’orientació de suport a les transicions educatives que impulsa la Gerència de Serveis d’Educació de la Diputació de Barcelona per lluitar contra l’abandonament escolar prematur i promoure l’educació al llarg i ample de la vida.
TRANSITAR parteix d’un procés participatiu i creatiu que des dels inicis s’ha concebut com un procés d’orientació real per als seus participants i es nodreix de les aportacions de persones de diversos municipis que han participat en el projecte (Badia del Vallès, Centelles, Sant Vicenç dels Horts i Vilafranca del Penedès).
Contingut
El muntatge expositiu consisteix en una casa tridimensional que desplega les seves parets en forma de panells i llindars articulats, creant espais per on avançar, aturar-se o retrocedir.
L'exposició aborda onze conceptes interconnectats distribuïts en panells: Somnis i reslitats, Un món canviant, Formació al llarg de la vida, Conviure amb l'èxit i el fracàs, Qui ens orienta, la Infoxicació, la Tria, Condicions de l'entorn, Adquirir competències, Ecosistema en xarxa. Cadascun dels panells suporta el contingut visual i textual de l’exposició.
Els temes es plantegen de manera oberta, no es donen respostes ni es prescriuen solucions, sinó que s'interpela el visitant per tal que arribi a les seves pròpies conclusions.
Observacions
A l’entrada, el visitant trobarà el full de sala concebut com un mapa amb propostes i activitats. No obstant, tampoc és imprescindible seguir-lo per comprendre l’exposició.
L'entrada a l'exposició és lliure i gratuïta.
Tipus d'exposició
- Exposició amb valor educatiu
- Gran format
- Itinerant
- Temàtica
- Didàctica
Crèdits
Equip d’art
- Il·lustracions: Adrián Gómez, Alba Cárcamo, Alícia Rodríguez, Clàudia Torrents, Daniel Català, Guille Manchado, Laia M. Lerma, Maria Freire, Marina Luque, Nil Nebot, Noemí Ruíz i Tatiana M. Melo.
- Dinàmiques: Carles Castaño i Helena Izquierdo.
- Fotografia: Anna Izquierdo i Sofia García.
- Vídeo: Huma produccions i Sergi Laclaustra.
- Animacions: Helena Izquierdo i Marina Izquierdo.
- Disseny gràfic: Ugly Studio.
Equips de territori
- Badia del Vallès: Adan Fernández, Aroa Gómez, Asunción Cubells, Cristina Tiana, Eduard Lipperheide, Adrián Fernández, Guillermo Fonseca, José Toscano, Juan Francisco Guirao, Lucía Lucas, Lamia Akhrif, Luís Moreno, Maria Posadas, Marta Hernández, Marta Rosell, Marta Sarmiento, Ramón Contreras, Rey Daniel, Sergio Vela, Silvia Camps, Toni Torres i Zaira Raya.
- Centelles: Carme Giol, Gisela Bote, Irene Beltran, Laia Falgueras, Montserrat Prat, Montse Vilaró i Ricard Molera.
- Sant Vicenç dels Horts: Àngels Salvatella, Belén Pérez, Camil Rull, Daniel Leo, Joel Santiago, Khalid Hassani, Lidia Pérez, Marc Alegre, Nadia Ramos, Nora Visser, Remei Plaza, Ricard García i Sara Bajiji.
- Vilafranca del Penedès: Antonio Fernández, Carlos Moreno, Clàudia Pijuan, Eulàlia Montané, Felix Díaz-Prieto, Imane Kechaoni, Jordi Morgades, Jordi Solà, Núria Mallofré, Pilar Soler i Roser Vives.
Equip de Gerència
Jordi Plana, Neus Gómez, Araceli Rodríguez, Eva Ladrón, Nausica Vidal, Mireia Martínez, Gemma Guasch i Josep Asunción.
Col·laboracions: Eva Esteve, Mar Viura, Mercè Aregall i Teresa Barrientos.
Comissariat
Gemma Guasch i Josep Asunción.
Producció
Àrea de Comunicació de la Diputació de Barcelona