Hi ha una relació directa entre les condicions de l’habitatge i la salut de les persones que hi resideixen. Això s’ha demostrat en els darrers anys per un creixent volum d'evidència científica i és reconegut per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i la Fundació Europea per a la Millora de les Condicions de Vida i de Treball (Eurofound). I és que l'habitatge afecta la nostra salut en una infinitat de formes que en conjunt formen un dels determinants socials clau sobre la salut.
El Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge (SIDH) ha atès, des del 2012, 10.329 famílies amb dificultats per pagar la hipoteca o el lloguer a la província de Barcelona.
El servei cobreix des d’aquesta tardor tots els ciutadans, amb un total de 44 punts d’atenció que donen servei a 309 municipis.
El SIDH ofereix assessorament i mediació a les famílies en col·laboració amb el Servei d’assessorament sobre el deute hipotecari (Ofideute) de la Generalitat de Catalunya.
El solar d'aquest muncipi del Garraf permet diferents opcions i s’adaptaria bé al perfil de cooperativa sènior.
Les mesures recollides pretenen aconseguir habitatge assequible amb la voluntat de recuperar població i garantir-ne el futur.
El SIDH va adreçat a aquelles persones o famílies del municipi que es troben en dificultats per pagar el préstec, el crèdit hipotecari o el lloguer, o preveuen que no el podran fer efectiu en el futur.
La xarxa SIDH està impulsada per la Diputació de Barcelona i concertada amb els ajuntaments, els consells comarcals, els col·legis d’advocats i la Generalitat de Catalunya a la demarcació de Barcelona.
Pere Pons, diputat de l'Àrea d'Infraestructures i Espais Naturals va presentar el nou portal web de l’Oficina d’Habitatge “reHabilitem”.
L’Oficina d’Habitatge va impartir una sessió sobre planificació de polítiques d’habitatge al Màster de la Universitat Politècnica de Catalunya.
El dipuat d'Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, va participar en la jornada organitzada per l’Associació de Promotors i Constructors d’Edificis de Catalunya (APCE).
El document d’Avanç es configura com un document de caràcter estratègic destinat a definir les línies mestres del nou POUM.
El treball analitza la viabilitat d’un planejament urbanístic redactat en plena expansió econòmica, amb grans expectatives de creixement.
El Servei d’Urbanisme a través del Consell Comarcal del Maresme convoca als alcaldes de la comarca per informar-los de l’inici dels treballs.
L’estudi analitza la situació urbanística del teixit industrial existent i les possibilitats d'intervenció sobre el conjunt del polígon.
El document analitza l’àmbit i formula estratègies i propostes, plantejant diferents alternatives pel desenvolupament de la urbanització.
El document tècnic aprofundeix en l’estat d’execució i en el desenvolupament del planejament urbanístic de cinc urbanitzacions.
El document tècnic aprofundeix en l’estat d’execució i de desenvolupament del planejament urbanístic general de municipi, detectant les necessitats o problemàtiques actuals del territori.
L’auditoria urbana de gènere i salut (AUGiS) del POUM d’Olesa de Montserrat a debat en la taula rodona sobre experiències d’urbanisme feminista als pobles.
Olivella, Pallejà, Castellterçol i Sant Pere de Riudebitlles reben el document que determina la planificació de la protecció civil.
L'Oficina d'Activitats ha realitzat els plans d'autoprotecció per als municipis de Mataró, Súria, Torelló i Sant Pere de Torelló.
L’objecte d’aquests protocols són el casal d’avis de La Llagosta i les activitats turístiques de la presa de la Baells a Cercs.
Entre el 17 de novembre i el 9 de desembre han tingut lloc les quatre sessions de les jornades “Reptes i oportunitats de la rehabilitació d’habitatges”
Durant tres dies (1, 2 i 3 de desembre) es va debatre entorn a la planificació urbanística com a eina de salut i com, des de la intervenció sobre la ciutat, podem prioritzar la salut de les persones
El webinar es va impartir el dia 12 de novembre i va comptar amb la participació i debat de quatre ajuntaments.
Amb aquesta formació es tanca el cicle anual de cursos d’introducció a l’urbanisme dirigits als tècnics municipals.
L’Oficina d’Activitats ha participat en la redacció d’aquesta llei a través dels diversos grups de treball que va constituir l’Oficina de Gestió Empresarial del Departament d’Empresa i Ocupació.
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.cat • www.diba.cat/hua