L’emergència sanitària provocada per la COVID-19 ha accentuat els reptes pendents de les polítiques d’habitatge i, alhora, ha plantejat nous desafiaments. Els ens locals han hagut d’adaptar-se al nou context mobilitzant tots els recursos disponibles per atendre situacions complexes marcades per la incertesa. Així es desprèn del Panel de Polítiques Públiques d'Habitatge 2020 que es va presentar el passat 3 de juny a la jornada "Polítiques d'habitatge en context de crisi sanitària".
El protocol ha estat signat el 19 de juliol per la presidenta, Núria Marín, i el president de l'Àrea d'Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, amb la ministra Raquel Sánchez, i el secretari general d'Agenda Urbana i Habitatge, David Lucas, a la Delegació del Govern de l'Estat a Barcelona.
Es vol impulsar una prova pilot de masoveria urbana a la Casa del General Weyler, un edifici plurifamiliar del qual és titular.
L’estudi s’ha desenvolupat en dues fases, una primera d’anàlisi i diagnosi, i una segona de plantejament de propostes.
El Catàleg de Serveis 2021 comptava amb una línia de suport econòmic per a l'adquisició d'habitatges en exercici del dret de tanteig i retracte i per a la compra d'habitatges a preu per sota mercat.
El document parteix del grup de treball format de Mataró, Olesa de Montserrat, Palau-solità i Plegamans, Sitges i Vic i ha comptat amb la col·laboració de l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona
En el Catàleg del Pla de concertació XGL 2020-2023, s'ha reajustat l’autorització de despesa amb una ampliació de 400.000 euros.
La tercera edició del programa d’auditories i intervenció als habitatges en situació de pobresa energètica beneficiarà 130 municipis.
Amb aquesta pròrroga es dona continuïtat al conveni que ambdues diputacions van signar el 2017.
Durant els mesos de juny i juliol, hem col·laborat en diferents trobades pel territori abordant temes concrets de la política d’habitatge.
El treball lliurat permet analitzar i resoldre la regularització registral i cadastral de diverses finques incloses en l’inventari municipal.
L’Estudi i valoració dels treballs corresponents a la revisió del POUM s'ha lliurat aquest mes de maig a l’Ajuntament de Canovelles.
Amb les assistències s’han exposat els conceptes bàsics i la formulació dels criteris d’afecció i gestió del PPSH, així com les pautes comptables per a la seva gestió.
El treball analitza la situació de diverses parcel·les de propietat municipal procedents de l’activitat urbanística i s’hi exposen possibles alternatives de gestió i destí.
El document s’ha elaborat seguint el mètode de la planificació urbana integral i ha estat prova pilot per la redacció d’Agendes Urbanes Locals.
L’assistència té per objecte la redacció d’un informe que analitza la problemàtica derivada de la ubicació de la fàbrica d’embotits Monells.
L’any 2010 l’Ajuntament de Les Franqueses inicià el Projecte d’Intervenció Integral (PII) de Bellavista, emmarcat en la Llei de Barris.
S'analitza la viabilitat de les seves previsions front als principals reptes urbanístics que hi ha al municipi.
El projecte de regeneració urbana i cohesió social al barri de Santa Olga neix amb la voluntat de dotar d’eines al municipi per revertir el procés de degradació del barri.
L’assistència té per objecte l’anàlisi de les problemàtiques d’un sector urbanitzable a La Múnia i proposa diverses alternatives per al seu desenvolupament.
El document proposa l'ordenació del Polígon d’actuació urbanística pel seu desenvolupament i l’obtenció de sòl per habitatge protegit.
L’Estudi analitza de manera detallada els antecedents, l’estat actual de la urbanització i determina les possibles estratègies d’adequació per tal d’assolir la seva regularització.
El document analitza dos àmbits del municipi per a establir l’estratègia de desenvolupament d’un subsector urbanístic existent i la nova delimitació d’un sector per a ús industrial.
L’objectiu del treball és analitzar els antecedents del sector per culminar el procés de transformació urbanística del polígon de la manera més adequada i viable.
El document és la base de treball per a consensuar una proposta de regeneració urbana integral del barri de La Vila i estableixi premisses per l’elaboració de l’Agenda Urbana del municipi.
L’estudi lliurat ha d’orientar les estratègies municipals d’intervenció en l’àmbit del carrer Jovara de Calella amb l’objectiu d’obtenir habitatge social.
Les cases es van construir a l’any 1936 i es van implantar condicionades pels desnivells del terreny i pràcticament la totalitat de les finques són de propietat municipal.
L’assistència té per objecte estudiar la viabilitat d’augmentar la densitat a l’àmbit de Bellaterra, i destinar l’increment d’aprofitament a l’obtenció d’equipament públic.
El document Dinamització del municipi mitjançant l’activació de locals buits pretén ser una eina que faciliti la presa de decisions de l’ens local en relació als buits urbans.
El Servei d’Urbanisme convoca, a través del Consell Comarcal del Vallès Oriental, a tècnics i electes de la comarca per informar-los de l’inici dels treballs.
El dia 7 de juny el Servei d’Urbanisme va exposar la seva experiència en l’aplicació de criteris d’Urbanisme Saludable al mòdul final del postgrau de l’Escola Sert.
Durant juny i juliol s'han lliurat els DUPROCIMS els següents municipis: Font- Rubí, Sant Llorenç Savall, Santa Maria de Palautordera i Piera.
Els PAU són de Puig Reig, Les Franqueses del Vallès, Mollet del Vallès, Cornellà de Llobregat, Premià de Dalt i Sallent.
Permet als ajuntaments accedir a la informació de les diferents capes dels riscos que s’incorporen al DUPROCIM per a la gestió de les emergències.
El GIA és una aplicació informàtica amb tecnologia web dissenyada i creada per la Diputació de Barcelona.
Aquests plans es realitzen a partir de la informació de les dades de les activitats que conté el “Gestor d’Informació d’Activitats” (GIA).
També s'ha assessorat a 11 municipis en aspectes tècnics i jurídics en matèria d’activitats regulades i protecció civil.
El diputat d’Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, ha inaugurat la jornada dirigida a càrrecs electes i personal amb responsabilitats en la gestió de les activitats regulades.
La jornada es va celebrar en format webinar i va comptar amb la participació d’una vuitantena de persones interessades en apostar per aquest model alternatiu d’accés a l’habitatge.
Les polítiques d’habitatge es consoliden i guanyen pes en l’estructura dels municipis. Així es desprèn dels resultats del Panel de polítiques locals d’habitatge 2020.
L'objectiu d'aquest Espai de la XSLH era presentar diferents programes locals de masoveria urbana que s’han dut a terme arreu de Catalunya durant els darrers anys.
El dia 12 de maig va tenir lloc la darrera de les dotze sessions de videoformació de l’edició on-line del curs “Gestió local de l’ús anòmal de l’habitatge” organitzada per l’Oficina d’Habitatge.
El passat 5 i 12 de juny va tenir lloc el curs organitzat per l’Oficina d’Activitats Regulades i Programes en Protecció civil.
La gerència incorpora en aquest catàleg 24 recursos, dels quals 15 son recursos de suport tècnic, 8 de suport econòmic i 2 de suport material.
La Comissió de Territori de Catalunya va aprovar definitivament el Pla director urbanístic (PDU) de les activitats de càmping, que entrà en vigor el 4 de juliol, a l’endemà de la data de publicació al DOGC.
El 9 de juny es va celebrar el VI Congrés d'Arquitectura i Salut: Els espais com a eina de salut organitzat pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) que va poder ser seguida telemàticament per més de 200 inscrits.
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.cat • www.diba.cat/hua