Imatge: Diputació de Barcelona
Els ajuntaments de Santa Susanna, Manresa i la Garriga van explicar les seves experiències de desenvolupament i implementació d’actuacions de ciutat intel·ligent en els àmbits de turisme sostenible, mobilitat i cultura.
El 17 de novembre passat, va tenir lloc a l’estand de la Diputació de Barcelona a l’Smart City Expo World Congress (SCEWC) la sessió titulada «Actuacions de ciutat intel·ligent en turisme sostenible, mobilitat i cultura», en la qual els ajuntaments de Santa Susanna, Manresa i la Garriga van explicar les seves experiències de desenvolupament i implementació d’actuacions de ciutat intel·ligent en els àmbits de turisme sostenible, mobilitat i cultura.
Primer, l’Ajuntament de Santa Susanna va presentar la seva experiència en un projecte innovador en l’àmbit del turisme sostenible. Rafael Moreno, responsable de Destinació Turística Intel·ligent, va explicar que Santa Susanna és un municipi «de gran afluència turística que ocasiona determinats impactes ambientals que l’Ajuntament vol resoldre» i que «és a través de la tecnologia i la innovació que volem aconseguir els objectius de sostenibilitat i accessibilitat». Amb aquests objectius de transició digital i ecològica, durant el 2020 l’Ajuntament de Santa Susanna va desenvolupar, amb el suport de la Diputació de Barcelona, una estratègia innovadora per ajudar a mesurar els impactes ambientals i millorar el model de governança.
En segon lloc, l’Ajuntament de Manresa va presentar el projecte Manresa 2022, una aposta estratègica de la ciutat amb l’objectiu de celebrar els 500 anys de l’arribada d’Ignasi de Loiola a Manresa. Aquest projecte inclou un pla d’acció amb actuacions tecnològiques o smart en diferents àmbits, com són el turisme, la cultura i la mobilitat. Aquest pla d’acció smart es va desenvolupar amb el suport del Catàleg de serveis 2020 de la Diputació de Barcelona, i integra diferents àmbits, com són la digitalització del turisme, la millora del trànsit urbà, el control acústic i mediambiental, i la participació i implicació de la ciutadania. Pol Valero, responsable de Ciutat Intel·ligent de l’Ajuntament de Manresa, va destacar el projecte d’aparcament guiat que integra diferents sistemes d’aparcament per a la millora del trànsit a la ciutat i que s’ha desenvolupat utilitzant la plataforma tecnològica de gestió urbana de la Diputació de Barcelona.
En darrer lloc, l’Ajuntament de la Garriga va exposar la seva experiència, que impulsa un pla director de mobilitat dins de l’estratègia de ciutat intel·ligent del municipi. Jordi Carreras, cap de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, va ressaltar que aprofitar les oportunitats que es presenten —tant internes com externes—, conjuntament amb l’impuls polític i ciutadà, és clau per desenvolupar i implementar un pla director d’actuacions de ciutat intel·ligent.
Butlletí: Innov@diba
Número de butlletí: Novembre i desembre 2021. Núm. 10
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments
Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona
Rambla de Catalunya, 126
Edifici de Can Serra
08008 Barcelona