@JD extraordinari desembre 2021 - #21

Actualitat de l'OPJ

Propera edició dels Tallers de suport a la Diagnosi i l'Avaluació intermèdia de Plans locals de Joventut

En el marc del Catàleg de serveis 2022 de la XGL s’oferirà una nova edició del Taller de Diagnosi del Pla local de joventut i del Taller d’Avaluació intermèdia del Pla local de joventut.

Es tracta d'accions formatives de 65 i 50 hores, respectivament, dissenyades com un procés de suport i acompanyament als i les professionals de joventut dels ens locals per tal d’ajudar-los a elaborar, pas a pas, la seva pròpia Diagnosi o Avaluació intermèdia del PLJ.

La formació permet adquirir i posar en pràctica els coneixements i les habilitats necessàries en aquestes fases del procés de planificació de les polítiques locals de joventut. Es tracta de processos participats i transversals i, per aquest motiu, bona part de les activitats dels tallers cal realitzar-les conjuntament amb agents polítics, tècnics i ciutadans del territori, tot i que no participin directament d’aquesta acció formativa.

Els objectius del procés de suport i acompanyament són:

• Contribuir a l’apoderament del personal tècnic de joventut dels ens locals, mitjançant la capacitació en matèria de planificació estratègica i el lideratge efectiu de tot el procés.

• Garantir els paràmetres de qualitat i rigor metodològic dels documents de Diagnosi i Avaluació intermèdia del PLJ, elaborats pels mateixos professionals, en sintonia als requeriments de la Direcció General de Joventut.

Aquests tallers s’articulen mitjançant diferents blocs d’activitat. D’una banda s’ofereixen unes CÀPSULES D’AUTOAPRENENTATGE què, mitjançant diversos materials audiovisuals i la proposta d’uns exercicis pràctics, permetran a l’alumnat avançar en l’elaboració de la Diagnosi o l’Avaluació intermèdia del PLJ, i d’altra banda unes sessions alternes de VIDEOFORMACIÓ distribuïdes en sessions col·lectives i sessions de tutoria, per a consolidar els aprenentatges adquirits, així com compartir i resoldre els dubtes sorgits en els exercicis proposats. Per acabar, amb l’objectiu de garantir uns paràmetres de qualitat i rigor metodològic, l’equip docent realitzarà la REVISIÓ dels documents de elaborats per l’alumnat.

Així doncs, es combina l’aprenentatge compartit en el marc de les sessions de videoformació, amb l’aprenentatge i el treball autònom de l’alumat. Aquesta part autònoma segueix la metodologia presentada, respectivament, a les publicacions “Quadern pràctic 1. La diagnosi del Pla local de joventut” i “Quadern pràctic 3. L’avaluació intermèdia del Pla local de joventut” editades per l’Oficina del Pla Jove i publicades a la web.  

Butlletí: @joventutdiba
Número de butlletí: #21 - @JD extraordinari desembre 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea d'Educació, Esports i Joventut
Oficina del Pla Jove
Carrer de l’Harmonia 24
Recinte Mundet - Edifici Migjorn, 4a planta
08035 Barcelona
Tlf. 934 022 556
www.diba.cat/joventut

Facebook Twitter Youtube Instagram Comunitat virtual