El canvi climàtic, l’augment de la intolerància i de les desigualtats socials i la desconfiança envers la democràcia, són tres grans reptes globals per als municipis. Fer-hi front i contribuir a la creació d’espais més participatius, més accessibles, més igualitaris i més sostenibles suposa un desafiament enorme per als municipis. El projecte «Equipaments 2030: responsables i educadors», va néixer amb la finalitat de transformar i dotar de nou significat els 6.118 equipaments i espais municipals educatius, esportius i de joventut de la província.
Es treballa perquè tots aquests edificis i espais puguin ser participatius, accessibles, igualitaris i sostenibles, d’acord amb l’Agenda 2030 i la Carta de Ciutats Educadores. Aquests equipaments han de convertir-se en l’epicentre de la transformació i de la transmissió de valors com ara la inclusió, la diversitat, la no-discriminació, la interculturalitat, l’equitat de gènere, la igualtat de drets, la participació democràtica i la ciutadania activa.
Durant el mes de gener, amb la creació de la Xarxa de Municipis i l’aprovació del manifest d’adhesió, es fa un pas més per convertir aquests equipaments en l’epicentre de la transformació i la transmissió d’aquests valors.
Aquest projecte compta ja amb l’adhesió de 296 ens locals i amb una inversió de més de 10 milions d’euros.
En aquest sentit, alineat amb aquest projecte transformador, i per donar suport als municipis en la vessant formativa, l’Oficina del Pla Jove farà una nova sessió de la «Caixa d’eines per als equipaments juvenils municipals», prevista en format en línia per al 16 de febrer de 10 a 12 hores.
Butlletí: @joventutdiba
Número de butlletí: #33 - @JD febrer 2023
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Àrea d'Educació, Esports i Joventut
Oficina del Pla Jove
Carrer de l’Harmonia 24
Recinte Mundet - Edifici Migjorn, 4a planta
08035 Barcelona
Tlf. 934 022 556
www.diba.cat/joventut