© Diputació de Barcelona
El 23 de març es van presentar els resultats de l’últim informe d’Indicadors de Salut Local de Canet de Mar, dins la taula de salut comunitària realitzada al recinte central de Vil·la Flora.
La sessió va ser liderada pels referents de salut comunitària del CAP de Canet. Hi van assistir una vintena de persones amb representació de la policia local, del Centre d’Atenció i Seguiment a les Drogodependències, del Centre de Salut Mental de l’Alt Maresme, de la regidoria de Medi Ambient i Sanitat, de Serveis Socials, Educació, de Joventut de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, de les farmàcies i del Centre d’Atenció Primària.
La taula va començar posant en antecedents als assistents, atès que ja s’havia realitzat una primera sessió a finals del 2022. Van posar de manifest els objectius de la sessió i és que existeix una percepció de falta de comunicació entre entitats, es volen iniciar nous projectes marcant uns objectius conjunts i també es va expressar que hi ha una manca de informació sobre l’estat de salut del municipi. És precisament per aquest últim motiu es va convidar a que s’hi expliquessin els resultats de l’Informe d’Indicadors de Salut Local, elaborat des de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social.
Un cop presentada la situació de salut local, es va generar una dinàmica de treball amb tots els assistents que va consistir en classificar els programes que s’estan duent a terme actualment al municipi i que tenen com a finalitat esmenar algun dels aspectes de salut dels que es van evidenciar possibilitats de millora durant la presentació de l’informe. Arran de la dinàmica es va constatar que hi ha certes problemàtiques relacionades amb la salut que ja s’estan treballant molt, com la prevenció de malalties cardiovasculars o l’envelliment actiu però, contràriament, existeixen mancances en altres àmbits com el de la promoció de la salut sexual i reproductiva.
A continuació es van realitzar tres intervencions més. La primera per donar a conèixer el Pla de Salut de Catalunya 2021-2025 i destacar aquells aspectes que podrien ser aplicables al municipi. Es va seguir amb una reflexió de com hauria de ser la resposta col·lectiva i institucional a la problemàtica de consum de drogues i actes vandàlics existent al municipi. I per últim, es va exposar l’estat en el què es troba el Programa de Prescripció Social que actualment està en la fase de definició d’actius.
La taula va finalitzar amb un debat molt enriquidor on tots els participants van coincidir en la necessitat de treballar intersectorialment i en xarxa per tal d’assolir objectius comuns en salut de manera més satisfactòria i eficient.
Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #127 - Abril 2023
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat