Butlletí EspaiS@lut
Maig 2024 - #139

Espai municipal

Polinyà aprova el primer Pla Local de Salut 2024-2027

© Ajuntament de Polinyà

© Ajuntament de Polinyà

El Pla Local de Salut de Polinyà, aprovat per unanimitat, és el resultat d’un treball conjunt entre el personal tècnic i polític de l’Ajuntament, el personal sanitari del CAP i els representants d’entitats i equipaments de la vil·la, en un projecte que ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Durant la fase d’anàlisi de la situació de salut es va realitzar una enquesta a peu de carrer a 200 persones sobre l’autopercepció de la salut i es van fer consultes telemàtiques a un grup de 24 informants clau del municipi amb relació a l’àmbit de la salut. Paral·lelament, es van obtenir dades estadístiques de salut a partir de diverses fonts i bases de dades.

La informació recollida va proporcionar una panoràmica de l’estat general de salut de la població de Polinyà, de la incidència en el municipi dels diferents determinants de la salut, dels actius presents al municipi i de les demandes i prioritats de millora de salut manifestades per la ciutadania i els agents de salut del territori.

El pla d’acció, elaborat a partir del diagnòstic de salut, aplega 20 accions debatudes i consensuades en tres comissions de treball organitzades entre els agents involucrats. Les accions s’estructuren en 6 àmbits d’actuació: 

•    Cogovernança de la salut
•    Serveis Sanitaris
•    Salut Comunitària
•    Activitat Física
•    Alimentació
•    Consums de risc

Per impulsar i consolidar relacions estables de treball i coordinació entre els agents de salut del territori, l’àmbit de treball de la Cogovernança prioritza accions com la celebració de reunions de coordinació amb periodicitat establerta entre l’Ajuntament i el CAP o la constitució d’un Consell Municipal de Salut, plantejat com a òrgan de debat entre els agents i ciutadania. 

En la línia de treball dedicada a la Salut Comunitària, el pla preveu la creació de la Taula de coordinació d’agents de salut comunitària, integrada pel personal del CAP i els tècnics municipals dedicats a la Promoció de la Salut, per reforçar el programa d’activitats educatives en promoció de la salut en les temàtiques detectades com a prioritàries en el diagnòstic de salut.

El Pla també inclou accions orientades a millorar la comunicació dels temes i recursos de salut a la ciutadania. Un exemple és l’elaboració d’una estratègia multicanal de comunicació en salut que diversifiqui els canals de l’ajuntament per arribar als diferents públics destinataris. La utilització de l’App Polinyà per compartir opcions de rutes i espais saludables és un altre exemple de com utilitzar eines de comunicació per incrementar el coneixement de la població dels recursos de salut del municipi.

El pla es pot consultar aquí.

El recurs s’ofereix a través del Catàleg de serveis.

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #139 - Maig 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS