17/11/2020 14:29 h.

Webinar: "L'EAVA, 5 anys abordant les situacions de maltractaments a persones grans"

Comparteix

   

El 17 de novembre ha tingut lloc la trobada virtual "L'EAVA, 5 anys abordant les situacions de maltractaments a persones grans".

L’Organització Mundial de la Salut ha declarat que els maltractaments a les persones grans són un problema mundial de salut que afecta a moltes persones d’arreu del món i, molt sovint, es dona en l’àmbit íntim, fent molt difícil la seva prevenció, detecció i intervenció, i generant un patiment individual i social molt gran.

L’Equip d’Atenció a la Vellesa de l’Anoia (EAVA), és un equip multidisciplinari format per professionals del treball social, de la psicologia, de l’educació social i del dret, especialitzat i creat, exclusivament, per atendre situacions de maltractaments a persones grans. Aquest servei promou accions de prevenció, detecció, intervenció i recuperació de les persones grans que han patit maltractaments. 

L’objectiu d’aquest seminari web és donar a conèixer el treball realitzat pel primer equip especialitzat en maltractament a les persones grans. Erradicar els maltractaments a les persones grans és una responsabilitat i un repte per a les administracions públiques i la societat en general; tot un desafiament davant la situació actual de pandèmia i l’especial vulnerabilitat en què es poden trobar algunes persones grans, provocada per l’aïllament social i personal al que es veuen sotmeses per motius de la COVID-19.

La participació de la Diputació de Barcelona ha estat a càrrec de  la Sra. Teresa Llorens, Coordinadora de l'Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar de la Diputació de Barcelona. En la seva participació, ha destacat l’aposta de la Diputació de Barcelona per treballar en eines per a l’abordatge, la capacitació a professionals i suport als ens locals en el fenomen dels maltractaments a les persones grans per garantir drets civils, socials i ciutadania i, alhora, fomentar la inclusió i la cohesió social per a treballar per una societat que promogui l’ètica de la cura i la garantia dels drets i el reconeixement al llarg de la vida.

Tot seguit, s’ha dut a terme una taula d'experiències realitzades per diferents entitats tan a nivell autonòmic, com estatal i europeu. 

Per a més informació, consulteu la web de Benestar.