Observació d'aus marines
Coneixerem les aus marines més representatives del litoral mediterrani i observarem les espècies presents a la platges de Sitges per compartir-les a les plataformes de ciència ciutadana Ornitho i Minka.
Dinamitzat per Biodiversitat Sitges.
Activitat familiar i per a tots els públics.
Inscripcions - Activitat gratuïta amb inscripció prèvia.
Programa
El punt de trobada és a les 10 h al CEM ( Passeig marítim, 72 de Sitges).
10:00h – 10:30 h: Benvinguda i presentació de l'activitat.
10:30h – 12:30 h: Sortirem al passeig i arribarem a la riera de Ribes. Durant el trajecte observarem les aus marines amb binocles i telescopi. Coneixerem les espècies més habituals i les amenaces que fan perillar la seva subsistència.
12:30- 13:00 h: Presentació de les plataformes de ciència ciutadana d ornitho.cat i MINKA (ICM- CSIC) i tancament de l'activitat.
Descripció de l'activitat
A l’Espai marí Costes del Garraf trobem diferents espècies d’interès i conservació com les baldrigues balear i mediterrànies (Puffinus mauretanicus - yelkouan), el corb marí emplomallat (Gulosus aristotelis), la gavina corsa (Ichthyaetus audouinii), el xatrac becllarg (Thalasseus sandvicensis) entre d’altres que utilitzen aquesta àrea per alimentar-se i realitzar les seves migracions pels diferents espais naturals del territori.
Coneixerem l'apassionant mon d’aquest grup d’aus amenaçades aprenent les seves característiques principals i introduint les observacions realitzades en projectes de ciència ciutadana com son ornitho.cat i MINKA (ICM- CSIC).
Una activitat de ciència ciutadana:
La ciència ciutadana és la recerca científica conduïda, parcialment o completament, per científics amateurs o no professionals. Els projectes sota aquesta accepció s'orienten a la generació de nou coneixement amb la participació activa i imprescindible de la ciutadania en alguna etapa del procés de recerca. La seva utilitat per la societat és important ja que vincula la sensibilització amb la recerca activa de coneixement del medi natural més proper.
Des del CEM volem contribuir a donar conèixer els diferents grups d'estudi i plataformes de les aus marines i per finalitzar l'activitat presentada donarem a coneixer dues de les plataformes més utilitzades actualment:
https://www.ornitho.cat
https://minka-sdg.org/projects/platges-del-cem
Biodiversitat Sitges
Des del Centre d'Estudis del Mar organitzem aquesta activitat amb la col·laboració de l'entitat Biodiversitat Sitges
Inscripcions
Activitat gratuïta amb inscripció prèvia: formulari d'inscripció.
Aforament limitat a 25 persones.
Aus marines observades a la platja de Terramar de Sitges