20/04/2017 13:25 h. - Susana Burgos
Acord «important, pertinent i efectiu» per a la millora de la convivència i la cohesió social a Sant Boi de Llobregat
- Aquest matí, la Diputació de Barcelona, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Marianao, l’Obra Social “la Caixa” i una dotzena d’entitats i institucions de Sant Boi han signat un acord per crear un nou Espai de Relació Institucional
- Aquest Espai s’emmarca en el Projecte ICI, que l’Obra Social ”la Caixa” impulsa des de l'any 2010 i que actualment es desenvolupa en 37 territoris de tot el país amb l’objectiu de crear espais de trobada entre els veïns i fomentar la cohesió social i el diàleg intercultural
- La presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, ha qualificat l’acord com a «important, pertinent, efectiu i repicable al territori»
La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, la consellera del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Dolors Bassa, el president del Consell Comarcal, Josep Perpinyà, el director corporatiu de l'Àrea Social de la Fundació Bancària "la Caixa", Marc Simón, el director general de la Fundació Marianao, Josep Torrico, i 6 entitats del territori, han presentat avui l’Espai de Relació Institucional per a la millora de la convivència i la cohesió social, i han signat un acord de col·laboració.
Mercè Conesa ha qualificat aquest acord, que compta amb el suport de la Diputació, d’«important per a la ciutat, la comarca, la demarcació i pel país i pertinent, per fer front als nous reptes que ens planteja la societat». A més, ha dit Conesa, és un «acord efectiu, perquè no es treballa per les persones sinó amb les persones, amb una ciutadania implicada i responsable, i replicable perquè es pot reproduir també en altres municipis».
L’any 2012 es va signar un primer acord que impulsava el Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural al barri de Marianao. L’avenç i consolidació d'aquest procés comunitari permet ara integrar sis entitats locals que tenen un paper rellevant en el desenvolupament i enfortiment del projecte.
En el Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural "Marianao Té Cor" participen, a dia d'avui, més de 70 professionals d'entitats, administracions i recursos tècnics dels àmbits de la salut, la convivència i l'educació.
Un projecte consolidat
Aquest Espai de Relació Institucional s’emmarca en el Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural que l’Obra Social ”la Caixa” impulsa des de l'any 2010 i que actualment es desenvolupa en 37 territoris de tota Espanya per tal de crear espais de trobada entre els veïns i fomentar la cohesió social i el diàleg intercultural.
El Projecte ICI neix de la necessitat d’afrontar una nova realitat que és conseqüència dels moviments migratoris de la nostra societat, els quals configuren ciutats cada cop més diverses. Fruit d’aquest fenomen, es van seleccionar uns territoris amb una diversitat cultural elevada per treballar de manera específica la integració del teixit social a nivell del barri. El Projecte ICI s’està erigint en un eix fonamental de l’acció social en el nou context multicultural.
Els objectius del Projecte ICI passen per millorar les condicions de vida al barri, capacitar els actors locals per afrontar de manera autònoma els reptes de la convivència i prevenir situacions de conflictivitat.
<< Tornar al llistat de notes de premsa
Desitgeu rebre les notes de premsa a la vostra adreça electrònica? Subscriviu-vos-hi
Cedim les imatges (vídeo i fotografies) als mitjans de comunicació que vulguin fer-ne ús, sempre que se'n citi la font i exclusivament per a contextualitzar aquesta notícia.