07/10/2016 13:50 h. - Marisa Díez
La Diputació de Barcelona estudia els hàbits de salut dels estudiants de 4t d'ESO de Sant Feliu de Llobregat
L'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat va presentar ahir els resultats de la primera Enquesta d'hàbits de salut entre alumnes de 4t curs d'ESO, que proporciona una imatge de la situació actual dels joves del municipi i dels seus estils de vida, i permet conèixer els resultats del treball realitzat en matèria de promoció i educació per a la salut al llarg de tot el període escolar.
La presentació va tenir lloc a la Sala dels Àustries del Palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat, en un acte amb la participació de la regidora de Salut Pública i Consum del municipi, Lourdes Borrell, la regidora d'Educació i Infància, Mireia Aldana, i la diputada de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Laura Martínez.
La regidora d'Educació va remarcar la importància de disposar d'eines com l'enquesta per ajudar a la prevenció i la detecció de necessitats, i així poder avançar i anticipar-se en l'acció política per promoure la salut. Mireia Aldana va concloure que per tal que aquesta acció sigui efectiva cal poder tenir eines per planificar correctament.
Lourdes Borrell va manifestar que és clau poder treballar de forma més integrada amb els altres àmbits i departaments, i que aquests s'hi impliquin, per tal d'avançar en la intersectorialitat. La regidora de Salut Pública va emplaçar la resta d'actors (de l'àmbit de l'educació, de la seguretat, i de l'urbanisme, entre altres) a trobar-se per tal d'analitzar en profunditat els resultats de l'enquesta i compartir propostes de treball.
La diputada Laura Martínez va expressar que, a més de disposar de la informació quantitativa resultat dels informes de salut local, el tercer dels quals es lliurarà a finals de l'any, des d'avui es podrà disposar també d'una i necessària informació sobre els hàbits i conductes relacionats amb la salut dels adolescents de Sant Feliu de Llobregat.
La diputada va destacar que els hàbits desenvolupats fins a l'adolescència són en gran mesura els de la vida adulta, i el seu coneixement permet preveure futures conductes relacionades amb la salut.
També va dir que atès que els serveis assistencials no són suficients per si sols per garantir a la ciutadania el que entenem per una bona salut. Per aquest motiu, des de l'administració s'ha de fomentar tot un seguit d'aspectes econòmics i socials com l'educació, la cultura, l'habitatge, l'ocupació, l'urbanisme o la mobilitat, que són determinants clau en l'estat de salut de la població, de la mateixa manera que ho és l'estil de vida.
A l'acte de presentació van participar càrrecs electes, tècnics del servei de salut i serveis municipals: drets civils, joventut, serveis socials, educació i mossos d'esquadra.
<< Tornar al llistat de notes de premsa
Desitgeu rebre les notes de premsa a la vostra adreça electrònica? Subscriviu-vos-hi
Cedim les imatges (vídeo i fotografies) als mitjans de comunicació que vulguin fer-ne ús, sempre que se'n citi la font i exclusivament per a contextualitzar aquesta notícia.