03/02/2017 16:26 h. - Beatriu Sanchís

La presidenta de la Diputació de Barcelona, a la presentació de la Commemoració del 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics Barcelona 92

La presidenta Conesa ha participat, aquest matí, a l’Ajuntament de Barcelona, a la presentació de la Commemoració del 25è aniversari dels jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona 92.

La presidenta de la Diputació de Barcelona ha manifestat que «és un honor i un orgull poder representar a la corporació en la Commemoració dels 25 anys dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona 92 ja que, aquests jocs, van representar de manera excepcional, la construcció, la suma d’esforços, la vinculació de la ciutadania amb el seu territori i la descentralització del territori amb la incorporació de les diferents subseus olímpiques».

En aquesta línia, Mercè Conesa ha fet menció a municipis com Sant Cugat del Vallès que amb la creació del Centre d’Alt Rendiment (CAR) va suposar «la punta de l’iceberg de l’especialització de l’esport i la millora en diferents disciplines esportives convertint-se el CAR en un centre de referència a l’estat i Europa». Però els centres d’alt rendiment, com el de Sant Cugat són la cirereta «d’un ampli teixit d’instal·lacions esportives que existeixen a la majoria de pobles i ciutats, equipaments de titularitat municipal i als quals la corporació en dóna suport».

Conesa ha afirmat com «les inversions en matèria esportiva, ja sigui a través de l’esport base, de l’esport inclusiu deriven en millors societats. Els jocs del 92 van  elevar la nostra societat  i van fer un país més fort, més just i més cohesionat».

A l’acte hi han participat, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Neus Munté; el president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco i el president del Comitè Paralímpic Espanyol, Miguel Carballeda, entre d’altres personalitats.

En paral·lel, totes les personalitats que han assistit a la Commemoració han coincidit en destacar la feina conjunta que es va desenvolupar durant els jocs, entre institucions, entitats, esportistes, voluntaris, així com la inflexió que van representar en  el món de l’olimpisme i l’esport arribant a definir-los, pel seu esperit olímpic, la seva innovació i la seva eficàcia com els millors Jocs Olímpics i Paralímpics de la història.

Durant la presentació de la commemoració s’han explicat els eixos de la commemoració i s’ha presentat el logotip oficial del 25è aniversari i el web www.barcelona.cat/25anysolimpica Una commemoració que presenta un programa obert a tothom i que vol recollir el millor de l’esperit dels Jocs de Barcelona 92.

Els jocs de Barcelona 92 i la Diputació

La inversió municipal en esport és una inversió en qualitat de vida, en salut, en oci, en civisme i solidaritat, en integració social, i és, també, una primera pedra necessària perquè segueixin sorgint esportistes d’elit al nostre país. Per això, en el mandat 2011-2015, la Diputació de Barcelona va invertir 31,3 milions en suport a equipaments esportius municipals, i en el mandat actual, que arriba fins a 2019, tenim compromesos 41,1 milions que tindran aquest mateix ús.

En aquesta línia, i amb motiu dels jocs, La Diputació va contribuir finançant la construcció, entre 1986 i 1990, de l’emblemàtic Palau Sant Jordi, obra de l’arquitecte japonès Arata Isozaki amb un ajut econòmica de 25 milions d’euros que va representar el 75% del cost total; de l’Estadi Olímpic de Terrassa, on es va disputar el torneig d’hoquei herba; i del Canal Olímpic de Castelldefels, on es van disputar les proves de rem.

La Diputació també va cofinançar: la reforma de l’Estadi Olímpic de Terrassa (hoquei herba); la construcció del Palau d’Esports de Granollers (handbol); la construcció de l’Estadi de beisbol de l’Hospitalet de Llobregat; la construcció del Palau d’Esports de Badalona (bàsquet); la construcció del Camp de Tir Olímpic de Mollet del Vallès; la remodelació de l’Estadi de beisbol de Viladecans.

Les subseus

Les subseus de la demarcació van ser: Badalona (bàsquet i boxa); Sant Sadurní d’Anoia (ciclisme), Terrassa (hoquei sobre herba); Sabadell (futbol); Mollet del Vallès (tir olímpic, tir amb arc); Castelldefels (proves de rem); Granollers (handbol); l’Hospitalet de Llobregat i Viladecans (beisbol); Vic i Sant Sadurní d’Anoia (hoquei patins); i el Muntanyà (hípica).

Els espais en què es van celebrar els Jocs es van caracteritzar per una gran descentralització: a més de l’Estadi Olímpic de Montjuïc (posteriorment rebatejat com Estadi Lluís Companys), totalment remodelat excepte la façana, es van disputar proves a l’Anella Olímpica de Montjuïc, a les àrees olímpiques de Sants-Montjuïc, de la Vall d’Hebron, de la Diagonal i del Poblenou, i també a setze subseus, la majoria de les quals a la demarcació de Barcelona.

 

<< Tornar al llistat de notes de premsa

Desitgeu rebre les notes de premsa a la vostra adreça electrònica? Subscriviu-vos-hi

Cedim les imatges (vídeo i fotografies) als mitjans de comunicació que vulguin fer-ne ús, sempre que se'n citi la font i exclusivament per a contextualitzar aquesta notícia.