03/11/2016 13:58 h. - Susana Burgos
Meritxell Budó: «Volem mostrar el nostre ferm compromís per acabar amb la bretxa salarial»
- Les dones catalanes guanyen per hora gairebé un 20% menys que els homes
- El 3 de novembre és la data que simbolitza l'esquerda: per guanyar el mateix que els homes, les dones han de treballar gairebé 2 mesos més
- La jornada "Igualat Salarial" aborda la desigualtat retributiva com un dels elements principals de discriminació de les dones
La vicepresidenta quarta de la Diputació de Barcelona, Meritxell Budó, ha inaugurat, aquest matí al MACBA, la jornada "Igualtat Salarial. Els quids i la qüestió", on ha assegurat que jornades com aquestes són «imprescindibles en una societat on la igualtat de gènere no deixa de ser una il·lusió quan les dones catalanes, de mitjana, guanyen per hora gairebé un 20% menys que els homes. Per això, volem mostrar el nostre ferm compromís per acabar amb aquesta bretxa salarial».
El 3 de novembre, com ha explicat Meritxell Budó, és una data significativa perquè «simbolitza aquesta esquerda: a partir d'avui, les dones deixarien de cobrar i els homes ho seguirien fent fins al 31 de desembre, és a dir, que, per cobrar el mateix que la mitjana masculina, hauríem de treballar gairebé dos mesos més».
La també responsable de l'Àrea d'Atenció a les persones ha afirmat que aquesta escletxa només s'explica «pels rols i els estereotips de gènere, irracionals, tossuts i arrelats que actuen com una manera que discrimina les dones de manera flagrant. Una desigualtat que implica menor qualitat de vida per elles, major risc de pobresa i reducció d'opcions vitals i de capacitat de decisió, és a dir, menys llibertat i més vulnerabilitat».
En aquest sentit, la Diputació de Barcelona impulsa accions, campanyes i iniciatives que afavoreixen: una nova organització social que posi en el centre la qualitat de vida de les persones i doni valor als treballs no remunerats domèstics i d'assistència personal, estimulant la coresponsabilitat dels homes; polítiques del temps transformadores que permetin compaginar de debò la vida personal, familiar i laboral.; i remoure estereotips i rols de gènere que limiten la diversitat i el talent de les persones en tots els àmbits i activitats. Un suport que en concreta en proporcionar eines als ajuntaments perquè creïn mesures internes de control i transparència, con ara els Plans d'Igualtat.
La inauguració de la jornada, que s'ha celebrat aquest matí a l'Auditori Meier del MACBA, ha comptat també amb la participació de la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Dolors Bassa, i la regidora de Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez.
La jornada que tenia com a objectiu abordar la desigualtat retributiva com un dels elements principals de discriminació de les dones, així com els dèficits estructurals del mercat de treball que dificulten la participació de dones i homes en igualtat d'oportunitats.
<< Tornar al llistat de notes de premsa
Desitgeu rebre les notes de premsa a la vostra adreça electrònica? Subscriviu-vos-hi
Cedim les imatges (vídeo i fotografies) als mitjans de comunicació que vulguin fer-ne ús, sempre que se'n citi la font i exclusivament per a contextualitzar aquesta notícia.