28/10/2019 14:16 h.

L’esperit emprenedor, eix de la 37a Jornada de Polítiques Locals de Joventut

Comparteix

La 37a jornada de polítiques locals de joventut es va celebrar en una doble sessió els passats 24 i 25 d’octubre. 

Les dues jornades van tenir lloc a l’Espai Francesca Bonnemaison, el Palau Alòs i el Casal de Barri Pou de la Figuera, de Barcelona. La primera, amb la participació de 268 joves de 5 escoles de la província de Barcelona i amb el lema “La promoció de l’esperit emprenedor entre els i les joves” i la segona, sota el títol,  “Joves i competències per a la vida, avui. Què podem aportar des dels SLJ?”, on van participar més de 200 professionals de joventut i personal electe.

Ambdues jornades van consistir en la difusió dels resultats del projecte IMPACT (Impact of entrepreneurship programs in young entrepreneurs’ skills acquisition - Impacte dels programes d'emprenedoria en l'adquisició de competències per part dels joves), realitzat amb el suport del programa Erasmus+ de la Comissió Europea. En aquest marc, la jornada va ser l’escenari on es van presentar la nova guia fem tec! dedicada al foment de l’autoestima, com a element fonamental per la promoció d’una joventut emancipada.

Així mateix, la 37a jornada de polítiques locals de joventut es va desenvolupar amb quatre ponències. La ponència marc, impartida pel Jaume Funes, pedagog, periodista i escriptor, ‘Autoestima, la pedra angular per a la construcció de l’autonomia’, seguida de l’ Eva Navarro, Departament d'Educació Visual i Plàstica UB i coautora de la nova guia fem tec! per cultiva l’autoestima ‘How ART you? L'art en el procés d'aprenentatge de la vida’, l’ Eduard Vallory, Director del programa Escola Nova 21 i president del Centre Unesco de Catalunya, que va parlar de ‘Les competències per a la vida, avui’ i l’Elin McCallum, Directora de Bantani Education, que va donar a conèixer ‘The EntreComp entrepreneurship concept.

Com en edicions anteriors, la tarda es va dedicar a conèixer propostes per la promoció de l’esperit emprenedor de les persones joves amb sis tallers simultanis dinamitzats per l’entitat ‘El despertador i els cinc socis del projecte IMPACT: Asociación Jóvenes Solidarios (Espanya), Akademia Humanistyczno – Ekonomiczna de Lodz (Polònia), Câmara Municipal de Estarreja (Portugal), Bridging to the future (Regne Unit) i l’Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona (Catalunya)..

Enllaç a la documentació i materials de la jornada.