03/02/2020 13:41 h.

Les activitats del 2019 en xifres

Comparteix

Amb l’objectiu de cooperar amb els ens locals de la demarcació de Barcelona en el desenvolupament, millora i consolidació de les polítiques locals de joventut, l'OPJ va oferir cinc recursos a través de la convocatòria del Catàleg de serveis 2019.

 

Pel que fa al finançament en l’àmbit de joventut, es van atorgar ajuts per import de 998.192 euros a 258 ens locals.

En l'àmbit del suport a la planificació de polítiques de joventut, es va atorgar suport pel disseny de plans locals de joventut a 20 municipis. També es va atorgar suport tècnic per a l’elaboració de 13 Plans d’actuació anual, 25 diagnosis prèvies al Pla Local de Joventut i 19 projectes vinculats a Equipaments juvenils municipals. Aiximateix, amb vistes a impulsar el treball en xarxa dels equipaments juvenils de la demarcació, el Grup de Treball sobre Equipaments Juvenils ha establert els requisits mínims per definir el concepte d'equipament juvenil i avançar en l'objectiu de facilitar la comparació, gestió i avaluació dels equipaments.

Per promoure l'empoderament de les persones joves, es van atorgar 90 tallers dedicats al foment de l'emprenedoria com a actitud vital entre els i les joves, a 39 ens locals i 22 tallers demostratius de la metodologia fem tec! a 11 ens locals.

Al llarg de l’any s’han organitzat 12 accions formatives acumulant un total de 107 hores lectives, on s’han acreditat 541 persones provinents de 113 ens locals i altres 40 entitats o altres ens de fora de la província.

Hem mantingut l’esforç per consolidar la presència de l’OPJ a les xarxes socials, arribant als 1761 membres en la comunitat de pràctica en polítiques de joventut tag#joventut i 2.517 seguidors a twitter. El mes d’octubre, coincidint amb la 37a Jornada de polítiques locals de joventut es va obrir un canal a Instagram, que ja compta amb 348 seguidors.

El 2019 s’ha finalitzat el projecte Erasmus+ IMPACT amb dues jornades el 24 i 25 d’octubre a Barcelona, on es van presentar els resultats del projecte i les experiències de promoció de l’emprenedoria de les cinc entitats sòcies del consorci:

• La jornada «IMPACT. La promoció de l’esperit emprenedor entre els i les joves», amb la participació de 244 alumnes d’instituts de Lliçà de Vall, Matadepera, Sant Feliu de Llobregat, Sant Pere de Vilamajor i Tona.

• La jornada «IMPACT. Joves i competències per a la vida, avui. Què podem aportar des dels SLJ? 37a Jornada de Polítiques Locals de Joventut», adreçada a professionals i electes de joventut on  van assistir 209 persones