28/03/2022 14:27 h.

Sessió sobre l'Agenda 2030 i els ODS per a responsables polítics de la Diputació

Comparteix

  

Els membres del Ple corporatiu i personal de l’alta direcció reflexionen envers l’Agenda 2030 i els reptes per al seu assoliment

 

La Diputació de Barcelona s’ha compromès a contribuir de forma activa a l’assoliment de l’Agenda 2030 i dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) mitjançant el suport a la seva localització a tot el territori de la província de Barcelona, un territori divers de més de 7.700 km2 i 5,6 milions d’habitants, en benefici d’un entorn més sostenible, equitatiu i cohesionat.

Uns dels principals elements d’èxit en l’assoliment d’aquesta Agenda global és un adequat lideratge polític que impulsi les polítiques públiques que l’han de fer possible, vetllant per l’atenció a les tres dimensions de la sostenibilitat (ambiental, social i econòmica) i posant a les persones al centre, per no deixar ningú enrere.

Conscient de la importància d’aquest lideratge i per tal de reflexionar sobre l’Agenda 2030 i l’impuls transformador dels objectius de desenvolupament sostenible amb la direcció política de la corporació, el passat divendres 25 de març es va organitzar una sessió virtual, adreçada als diputats i diputades de la corporació així com a personal de l’alta direcció.

La sessió va comptar amb la participació de Concepción Campos, que va presentar la ponència La Agenda 2030 y el impulso transformador de los ODS.

Posteriorment, la Vicepresidenta quarta i Diputada de Polítiques de Participació, Agenda 2030 i ODS, Núria Parlon, va remarcar el treball que la corporació està duent a terme en el suport als ens locals per tal que puguin avançar en la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible i s’avanci en l’assoliment de l’Agenda 2030. Per altra banda, va destacar la importància de desplegar polítiques orientades a l’Agenda 2030 que es puguin avaluar i de les que es faci retiment de comptes. Un retiment de comptes que ha de permetre enfortir els vincles de confiança amb la ciutadania, actor fonamental en l’assoliment dels ODS.

També vàrem comptar amb la participació d’Arnau Queralt, Director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) de la Generalitat de Catalunya, qui va presentar el treball que es du a terme des d’aquest Consell en matèria d’Agenda 2030, que agrupa diverses institucions del mon local, entitats del tercer sector social i econòmic i institucions educatives i de recerca, entre d’altres.

La sessió va incloure la taula rodona Una mirada des del món local: cap a una reconstrucció sostenible?, moderada per Concepción Campos, amb la intervenció de l’alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat (Lídia Muñoz), els alcaldes de Mataró (David Bote) i de Manresa (Marc Aloy) i el regidor regidor de Manteniment i Serveis, Medi Ambient i Món Rural de l’ajuntament de Vic (Albert Castells). Durant el transcurs de la taula es va posar de manifest l’important esforç que aquests ens locals estan fent per alinear les seves polítiques amb l’Agenda 2030 i localitzar-la als respectius territoris.