Societat - 29/03/2017 12:07 h. - Marisa Díez

Es presenten els resultats de l'enquesta d'hàbits de salut entre alumnes de 4t d’ESO a Vilassar de Mar

La diputada de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Laura Martínez, i l’alcalde  de Vilassar de Mar, Damià del Clot, juntament amb la regidora de Salut, Núria Arasa, van presentar ahir els resultats de la primera enquesta d’hàbits de salut entre els alumnes de quart curs d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) d’aquest municipi, en el marc de la “setmana de la salut” que organitza l’Ajuntament, aquest any focalitzada en la salut cardiovascular.

Laura Martínez va destacar «el potencial de l’enquesta, ja que recull totes les dimensions de les conductes relacionades amb la salut». I va assenyalar la importància de la «salut en totes les polítiques» perquè gran part dels determinants de la salut van més enllà del sistema sanitari i estan relacionats amb l’entorn, les oportunitats socioeconòmiques, etc. i tots ells modulen la salut. La diputada, coneixedora de la realitat del municipi, va ressaltar que «els resultats de l’informe han de servir per prioritzar i enfocar les polítiques i programes en salut». Finament, va remarcar que els resultats de l’enquesta actuen com a «sentinella dels estils de vida» i, per tant, la importància de conèixer bé els resultats per poder intervenir.

Per la seva banda, l’alcalde, Damià del Clot, va valorar «l’oportunitat que suposa disposar d’aquesta fotografia de la salut dels adolescents de la localitat». Va remarcar també «la importància de la prevenció en les polítiques a dur a terme» i va celebrar que «aquests resultats permetin poder treballar més transversalment».

La regidora Núria Arasa va explicar els projectes que s’estan duent a terme amb cooperació de la Diputació de Barcelona, entre d’altres els relacionats amb la salut cardiovascular. I va assenyalar que els resultats seran útils per a l’acció municipal.

L’enquesta proporciona una imatge de la situació actual dels joves i dels seus estils de vida i permet, al municipi, conèixer molts hàbits i comportaments relacionats amb la salut dels joves del municipi i, per tant, prioritzar les intervencions en matèria de promoció i educació per a la salut al llarg de tot el període escolar.

Entre el públic assistent, hi havia tècnics municipals dels àmbits de la salut i d’altres regidories, professionals de l’atenció sanitària local, la seguretat i l’educació, i nombrosos veïns i veïnes que van fer palès l’interès de la ciutadania per la qüestió.

El detall dels resultats van ser explicats pel tècnic de la Diputació Jesús Oliván, que va indicar que en termes generals, els resultats eren similars als de la resta de la demarcació, però es va fer èmfasi en aquells aspectes susceptibles de millora, especialment pensant en l’acció i capacitat d’intervenció dels professionals d’àmbits que no són de salut. El tècnic va destacar la millor situació relativa en dieta i activitat física, i es va assenyalar el marge de millora en creences sobre riscs per a la salut en consum de substàncies addictives i sexualitat.

<< Tornar al llistat de notes de premsa

Desitgeu rebre les notes de premsa a la vostra adreça electrònica? Subscriviu-vos-hi

Cedemos las imágenes (vídeo y fotografías) a los medios de comunicación que quieran hacer uso de ellas, siempre y cuando se cite la fuente y exclusivamente para contextualizar esta noticia.