06/03/2017 12:10 h. - Marisa Díez
Es presenten els resultats de l'Enquesta d'Hàbits de Salut entre alumnes de 4t d’ESO de Premià de Dalt
La Diputació de Barcelona ha presentat els resultats de la primera enquesta d’hàbits de salut entre els alumnes de quart curs d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) de Premià de Dalt. Aquesta eina permet a l’Ajuntament conèixer molts hàbits i comportaments relacionats amb la salut dels joves del municipi i, per tant, prioritzar les intervencions en matèria de promoció i educació per a la salut al llarg de tot el període escolar.
En la presentació, que va tenir lloc divendres passat, van participar l’alcalde de Premià de Dalt, Josep Triadó, i la diputada de Salut Pública i Consum de la Diputació, Laura Martínez. Entre el públic hi havia tècnics municipals dels àmbits de la salut i d’altres regidories, així com diversos professionals de l’atenció sanitària local, la seguretat, i l’educació.
Laura Martínez va explicar el potencial de l’enquesta, que recull totes les dimensions de les conductes relacionades amb la salut. I va emmarcar la importància de la «salut en totes les polítiques» en assenyalar que gran part dels determinants de la salut van més enllà del sistema sanitari i estan relacionats amb l’entorn, les oportunitats socioeconòmiques, i com aquestes la modulen. En aquest sentit va remarcar que «per a la salut, el codi postal és més important que el codi genètic», en referència a les diferències de vida que podem trobar entre territoris. La diputada va acabar insistint en com els resultats de l’enquesta actuen com a “sentinella” dels estils de vida, de manera que conèixer bé els resultats permet poder intervenir.
L’alcalde va agrair als responsables de l’enquesta la feina feta, i va assenyalar que espera que els resultats puguin ser útils per a l’acció municipal. Remarcant la importància de la prevenció, va celebrar que aquests resultats permetin poder treballar més transversalment. Josep Triadó va emplaçar que en els propers anys puguem celebrar noves trobades similars, tant per seguir aprofundint el treball intersectorial com per poder discutir noves edicions de l’enquesta, que permetrien veure l’evolució en el temps dels hàbits de salut.
Tot i ser en termes generals uns resultats similars als de la resta de la demarcació -segons va explicar el tècnic de Salut Pública de la Diputació, Jesús Oliván, es va fer èmfasi en aquells aspectes susceptibles de millora, especialment pensant en l’acció i capacitat d’intervenció dels professionals d’àmbits que no són de salut. Fruit de l’explicació detallada dels resultats, part de l’interès i de la discussió amb el públic assistent va versar sobre l’oci nocturn i les seves derivades per a la salut, i com poder intervenir per garantir un oci nocturn amb menys riscs i més segur.
<< Tornar al llistat de notes de premsa
Desitgeu rebre les notes de premsa a la vostra adreça electrònica? Subscriviu-vos-hi
Cedemos las imágenes (vídeo y fotografías) a los medios de comunicación que quieran hacer uso de ellas, siempre y cuando se cite la fuente y exclusivamente para contextualizar esta noticia.