23/05/2017 14:38 h. - Beatriu Sanchís
La Diputació de Barcelona celebra el XXV Fòrum Local d’Educació
Avui ha tingut lloc la celebració del XXV Fòrum Local d’Educació: “Iguals i diferents, Educació inclusiva i diversitat al municipi”, a l’espai Francesca Bonnemaison, organitzat per la Diputació de Barcelona.
El diputat d’Educació, Rafael Homet, ha participat al Fòrum i ha destacat «com les ciutats eduquen, i com és d’essencial el treball conjunt dels ajuntaments, les entitats i els agents on el món local és clau en l'educació inclusiva, però també ho són les famílies i l'entorn».
El Fòrum
Es planteja el XXVè Fòrum local d’educació com un espai adreçat als electes i professionals de l’educació en el qual puguin debatre sobre el concepte d’educació inclusiva i el seu paper en el marc d’una societat diversa que vol assegurar l’exercici dels drets de ciutadania per a tothom. Els fòrum d’educació s’organitzen de manera periòdica al llarg de l’any.
Es vol fer incorporant la mirada local, reflexionant sobre el rol dels ajuntaments en la implementació de polítiques i estratègies adreçades a acompanyar el sistema educatiu i la societat en general vers la inclusió de les diversitats.
L’educació i la societat inclusiva
L’educació, per la seva capacitat d’incorporar a tothom als diferents processos socials, es configura com una de les eines fonamentals per assolir una societat més inclusiva, justa i igualitària. Més enllà de garantir el dret a l’escolarització, l’educació ha de contribuir a igualar les oportunitats de tothom i a generar societats desenvolupades, crítiques i democràtiques, tot garantint que les diverses condicions personals no esdevinguin un obstacle pel procés educatiu.
El món local hi té molt a dir
Moltes de les actuacions adreçades a assolir aquests objectius no es defineixen només des dels centres educatius sinó també des d’altres contextos i espais de les ciutats i les viles. La ciutat educadora entén que l’objectiu últim ha de ser millorar les condicions perquè les persones tinguin més oportunitats i estiguin en millors condicions de base per tal d'assolir el ple exercici dels drets de ciutadania.
Aquesta visió, supera els límits de l’escola i considera totes les oportunitats que tenim les persones d’aprendre i formar-nos. En aquest sentit, des dels ajuntaments, amb la implicació de les famílies, el treball conjunt amb entitats del territori i altres agents educatius es treballa en l'objectiu comú d'ampliar les oportunitats i la igualtat d’accés als drets socials en igualtat de condicions, col·laborant activament i acompanyant les persones en el seus processos de formació i d’aprenentatge en les diferents esferes de la vida.
<< Tornar al llistat de notes de premsa
Desitgeu rebre les notes de premsa a la vostra adreça electrònica? Subscriviu-vos-hi
Cedemos las imágenes (vídeo y fotografías) a los medios de comunicación que quieran hacer uso de ellas, siempre y cuando se cite la fuente y exclusivamente para contextualizar esta noticia.