28/07/2017 11:52 h. - Anna San Ambrosio

La Diputació de Barcelona se suma a l’acord per crear el Sistema d’Informació i Intel·ligència Turística de Catalunya

  • Impulsat per la Generalitat de Catalunya, es tracta d’un sistema propi de generació de coneixement turístic que ajudarà a definir millor el model turístic de Catalunya i permetrà a les empreses millorar la seva competitivitat.
  • Aquest nou sistema, únic a l’Estat, estarà adaptat a les necessitats del sector turístic català i posarà el coneixement generat a l’abast de tothom.
  • L’acord l’han firmat aquest divendres la Generalitat de Catalunya, les quatre diputacions, 10 universitats catalanes i entitats del sector turístic català. 

La Diputació de Barcelona ha signat avui amb diverses entitats i institucions vinculades al turisme, les altres tres diputacions i 10 universitats catalanes l’acord per crear el nou Sistema d’Informació i Intel·ligència Turística de Catalunya (SIITC). Per primera vegada, Catalunya disposarà d’un sistema de coneixement turístic propi que posarà el coneixement generat a l’abast de tothom. Es tracta d’un sistema pioner, únic a l’Estat, que reforçarà encara més la posició de lideratge de la destinació turística catalana.

Els co-signants d’aquest acord, impulsat per la Generalitat de Catalunya, són la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, Turisme de Barcelona, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, el Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, i el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. També la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Lleida, la Universitat de Girona, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat Oberta de Catalunya, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Pompeu Fabra – Tecnocampus de Mataró, la Universitat Ramon Llull, el Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya, l’Escola Superior d’Hosteleria de Barcelona (ESHOB) i la Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Catalunya (Confecat).

"Observatori del Turisme a Barcelona, ciutat i regió"

Justament per generar coneixement aportant anàlisi, descripció i avaluació de l’activitat turística a la destinació de Barcelona aquest estiu s’ha posat en marxa l'“Observatori del Turisme a Barcelona, ciutat i regió”, impulsat per la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i Turisme de Barcelona.
El principal objectiu d’aquest Observatori és afrontar els canvis que es produeixen al sector turístic, amb especial atenció al coneixement, la recerca i la intel·ligència de mercat com a eines imprescindibles per abordar els reptes de futur. Complementa, per tant, la tasca del LABTurisme de la Diputació de Barcelona dedicat, des del 2008, a la recerca, el desenvolupament, la formació i la innovació en el turisme pels municipis de la demarcació de Barcelona.

“Biosphère Responsible Tourism”

Aquest mes de juliol, la Diputació de Barcelona ha rebut la certificació Biosphère com a destinació turística sostenible. Barcelona es converteix així en la primera demarcació catalana en rebre aquesta distinció, que ja tenen Catalunya, la ciutat de Barcelona i Sitges. El segell s’atorga a les tres marques turístiques de la demarcació: Costa Barcelona, Paisatges de Barcelona i Pirineus Barcelona

La certificació permetrà millorar el posicionament i la promoció internacional de les marques turístiques del territori de Barcelona i, també, elaborar un Pla d’Acció pels pròxims 3 anys en matèria de Sostenibilitat Turística a la Diputació de Barcelona. Amb aquesta distinció, la Diputació de Barcelona assoleix un dels objectius estratègics inclosos en el seu Pla de Mandat 2016-2019.

Barcelona és molt més

La Diputació de Barcelona impulsa, sota la marca “Barcelona és molt més”, tres destinacions turístiques: “Costa Barcelona” (Baix Llobregat, Garraf, Maresme, Vallès Occidental, Vallès Oriental i Alt Penedès), “Paisatges Barcelona” (Moianès, Osona, Bages i Anoia) i  “Pirineus Barcelona” (Berguedà).

L’any 2016 es van allotjar en aquestes comarques 4,7 milions de viatgers, que representen un augment del 16% respecte el 2015. La previsió és que aquest 2017, declarat per l’ONU Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament, se superin els 5 milions de visitants.  

<< Tornar al llistat de notes de premsa

Desitgeu rebre les notes de premsa a la vostra adreça electrònica? Subscriviu-vos-hi

Cedemos las imágenes (vídeo y fotografías) a los medios de comunicación que quieran hacer uso de ellas, siempre y cuando se cite la fuente y exclusivamente para contextualizar esta noticia.