Congrés Nacional d’Educació Ambiental 2020-21
El Congrés Nacional d’Educació Ambiental 2020-21 aspira a generar proactivitat davant dels reptes que ens planteja un món canviant i complex i a concebre solucions per a una societat més sostenible, corresponsable i justa.
Sobre l’objectiu del primer congrés —Teixir aliances per avançar en educació ambiental—, aquesta segona edició vol transitar De l’acció individual a la transformació col·lectiva.
L’excepcionalitat de la pandèmia ha reconfigurat un format de trobades mensuals en línia, que s’inicia el novembre de 2020 i s’estén al llarg de 2021: un cicle enriquidor per incorporar idees i estratègies innovadores als centres educatius, les universitats, les entitats i les administracions que promovem l’educació ambiental. El Congrés Nacional d’Educació Ambiental és el laboratori de síntesi de coneixement de l’educació ambiental a Catalunya.
L’OBJECTIU GENERAL
Consolidar-se com l’espai de trobada, anàlisi i reflexió dels actors de l’educació ambiental i cercar eines que permetin arribar a nous col·lectius i crear aliances innovadores per transitar del canvi individual a la transformació col·lectiva i estructural.
El CNEA estructurarà el seu eix de reflexió al voltant de les Bases compartides per transitar a la cultura de la sostenibilitat, com a document per a fonamentar una Estratègia Catalana d'Educació Ambiental.
EL PROGRAMA
1 Sessió inaugural: La reflexió compartida de tres professionals de prestigi reconegut plantejarà les qüestions que han de guiar el debat del congrés.
5 Mirades per a la transformació: Taules rodones d’expertesa per innovar en la cultura de la sostenibilitat i la transformació col·lectiva.
3 Mirades per a l’emergència: Sessions temàtiques per debatre sobre les emergències contemporànies: l’emergència de la biodiversitat, la climàtica i l’econòmica i social.