Espai Claustre amb... Ingrid Guardiola: Interfícies digitals i nous imaginaris culturals
Una sessió per reflexionar sobre la nostra vinculació amb el món digital, impartida per una de les veus més rellevants d'aquest àmbit.
Els objectius d’aquesta sessió de l’Espai Claustre se centren a pensar la nostra relació amb les interfícies digitals, tot partint de la situació inicial d'on veníem i la transformació posterior arran del coronavirus. En el moment actual s'han produït tot un seguit de canvis que afecten la relació amb la identitat personal, la relació amb els altres, el vincle amb l'esfera pública i el lligam amb les eines d'expressió cultural. El curs aprofundirà en el concepte d'interfície i en com els dispositius influeixen no només en les relacions socials, sinó també en la nostra visió del món i en la manera en què configurem la realitat.
Durant la sessió es fomentarà el debat i s'il·lustraran les explicacions amb material audiovisual.
Aquesta sessió de l’Espai Claustre és una ocasió única per escoltar, conversar i entrar en contacte amb una de les gestores culturals i assagistes més lúcides del panorama actual.
El curs tindrà lloc online, a través de la plataforma Zoom
Docent
La sessió anirà a càrrec d'Íngrid Guardiola, professora, programadora audiovisual, directora, comissària i assagista, a més de doctora en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra i professora associada de la universitat de Girona. També ha exercit la docència en diverses universitats catalanes. El 2018 va publicar el seu celebrat assaig L'ull i la navalla (Arcàdia), pel qual va rebre el premi Serra d'Or. El seu últim treball és Fils. Cartes sobre el confinament, la vigilància i l'anormalitat (Arcàdia), escrit conjuntament amb Marta Segarra.
Foto: Óscar Fernández Orengo
Aquí podeu veure l'entrevista que va fer-li Xavier Graset al programa Més 324.
En aquest altre vídeo podeu veure un interessant diàleg entre Íngrid Guardiola i Franco Berardi (filòsof que va cloure Interacció 2015).