Les entitats i els nous agents de la cultura

Edició virtual. Plataforma Zoom
El món de les entitats ha canviat de manera considerable en els últims anys. Actualment, en els municipis conviuen les entitats de tipus clàssic al costat de noves organitzacions que impliquen maneres diferents d’organitzar-se, d’actuar i de relacionar-se amb la ciutadania. Els objectius d’aquest curs se centren en analitzar el paper de les entitats convencionals enfront de l’aparició de nous agents que operen en el camp cultural, tot diferenciant entre els procediments de les entitats i els dels nous agents, així com en el fet de plantejar estratègies de col·laboració amb els agents culturals de nova aparició i detectar conflictes entre els diferents tipus de col·lectius que actuen en el municipi. Al mateix temps volem debatre els canvis que s’entreveuen en l’actuació de la ciutadania en matèria cultural i incidir en la governança com a marc general de relació amb els ciutadans en referència a la cultura local. Durant la sessió es presentaran projectes en què administració i comunitat treballen conjuntament, dins un model d’economia social.
Podeu llegir la crònica del curs a Interacció.
Docents
Els docents d’aquest curs seran Xavier Urbano, Judit Font i Helena Ojeda, amb una amplíssima experiència en aquest camp i un enfocament que coneix perfectament tant el món de la gestió cultural com el de les entitats i les associacions en general.
J
En el següent vídeo (a partir del minut 4’50’), Xavier Urbano ens parla del cooperativisme en la cultura com a paradigma de les noves entitats que tenen un efocament basat en l’economia social.