04/10/2023 18:13 h.

Els ajuntaments de Santa Coloma de Gramenet i Mataró i Node Garraf, distingits amb els premis Reempresa

Comparteix

Han estat els punts locals amb més casos d’èxit del programa de cessió d’empreses que impulsen la Diputació de Barcelona i CECOT

Els ajuntaments de Santa Coloma de Gramenet i Mataró i l’Agència de Desenvolupament Node Garraf han rebut els premis Reempresa, que els acrediten com els punts locals amb major nombre de casos d’èxit en el marc d’aquest programa impulsat per la Diputació de Barcelona i CECOT. La diputada de Desenvolupament Econòmic i Turisme, Eva Menor, i la directora del Centre Reempresa de Catalunya, Laura Sallent, han lliurat els guardons aquest dimecres durant un acte de reconeixement en el marc del saló Bizbarcelona.

En concret, el punt local Reempresa de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha completat enguany amb èxit el traspàs de 19 empreses; el de l’Ajuntament de Mataró ha tancat 11 casos d’èxit; i Node Garraf 10 casos d’èxit.

Reempresa és un programa amb un Marketplace que facilita la transmissió d’empreses en funcionament per part d’empresaris que desitgen cedir la seva empresa a persones reemprenedores o empreses que volen adquirir-les i fer-les créixer. Durant els 11 anys que porta en marxa el projecte, els 35 punts locals Reempresa han completat la transmissió de 1.988 negocis, que suposen 5.124 llocs de treball salvats amb una inversió induïda de 83,6 milions d’euros, i s’han atès un total de 8.931 persones reemprenedores i 4.585 cedents.

«Les respostes i les eines per al desenvolupament local han de ser innovadores, diversificades, amplies de mires i eficaces: el programa Reempresa acompleix gran  part d’aquests atributs i suposa una aposta per la consolidació i creixement de les empreses existents, fet que ja des d’Europa se’ns apunta com una política pública senyal de maduresa del nostre sistema productiu», ha destacat la diputada de Desenvolupament Econòmic i Turisme de la Diputació de Barcelona, Eva Menor.

El perfil de les empreses cedides

Entre els negocis transmesos, un terç (33%) es tractava de comerços, seguits per negocis de restauració-hostaleria (32%), serveis (27%) i indústria (6%). Un 90% dels negocis tenen més de 10 anys de vida i el motiu més habitual de cessió (26%) és el de la jubilació, seguit dels motius personals (10%), canvi de professió (8%) i motius de salut (8%).

El preu mig de cessió l’encapçalen els negocis vinculats amb la indústria (175.000 euros), la construcció (amb un preu mig de 115.000 euros), seguits de lluny pel sector serveis (amb 48.500 euros).