Equipaments locals, equipaments de país
26/10/2017 12:01 h.
Amb la voluntat de cobrir necessitats existents al món local, un dels objectius estratègics del pla d’actuació de mandat 2016-2019 del govern de la Diputació de Barcelona és el de donar suport als serveis i equipaments culturals, educatius i esportius com a eixos vertebradors del progrés, la cohesió social, el creixement personal i la participació ciutadana.
Aquest compromís serà assumit ara amb el nou programa de reforma i millora d’equipaments locals, un innovador pla complementari dotat amb 30 milions d’euros (10 MEUR el 2018 i 20 MEUR el 2019), que incorpora diverses línies de suport que afecten sis matèries de gestió diferents i a tres de les quatre àrees de la Diputació.
La concessió d’ajuts es realitzarà per mitjà del procediment de concurrència competitiva amb criteris de valoració comuns i específics, i se’n beneficiaran els equipaments culturals, bibliotecaris, educatius, esportius, així com també mercats, edificis singulars i elements patrimonials de la nostra demarcació. Gràcies a aquestes línies de suport es podran realitzar, entre d’altres, reformes i millores estructurals, de manteniment i de subministrament, d’eficiència energètica, i de renovació o instal·lació d’elements necessaris per millorar l’entorn tecnològic, la climatització, la il·luminació i el mobiliari. El termini de presentació de sol·licituds acaba el 15 de desembre de 2017.
En aquest moments fundacionals del país, les administracions públiques catalanes han d’estar més que mai al costat del món local, que és l’administració més propera als ciutadans i ciutadanes. Els equipaments locals són un element imprescindible per vertebrar el territori i garantir el desplegament de polítiques d’igualtat d’oportunitats, i que permetin formar persones lliures i amb opinió pròpia. El programa de reforma i millora d’equipaments locals és un pas decidit i ferm en aquest sentit.
Martí Pujol, vicepresident 3er de la Diputació de Barcelona