28/06/2019 13:43 h.
Una nova mirada al Modernisme des de la inspiració en la natura
Inauguració de l'exposició El modernisme i les flors
Lladó va subratllar el treball en xarxa de la Diputació amb els municipis, en aquest cas amb els museus en el centre, per posar en valor el patrimoni cultural del territori i a més de manera inclusiva, ja que l’exposició disposa d’elements accessibles per a persones amb dificultats visuals i auditives.
L'exposició aprofundeix en el paper de la natura com a font d’inspiració de l’arquitectura modernista, la qual va tenir sempre present el món vegetal a través de les arts decoratives. Organitzada en diferents àmbits, s’hi analitza l’estudi dels artistes de l’època per capturar el model natural de plantes i flors a través del dibuix, la pintura i, fins hi tot, les primeres fotografies. També es fa un recorregut per les tècniques de diferents arts aplicades a l’arquitectura i es mostren exemples de motius florals en estructures de ferro, estuc, ceràmica, mosaic hidràulic i vitralls.
A Badalona s’hi exposen per primera vegada dos elements restaurats de la ciutat: el sostre de la botiga La Sopera, preservada pel museu de quan es va enderrocar l’edifici l’any 1989, i un dels esgrafiats originals de la façana del restaurant Can Ramonet del passeig de la Rambla.
Des de l’inici de la itinerància, la mostra ha rebut prop de 7.300 visitants en el seu pas pel Museu d’Esplugues de Llobregat, el Museu d'Art de Cerdanyola del Vallès i el Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu.
A Badalona estarà cartell fins al 25 d’agost i aquest diumenge, 30 de juny, hi ha programada una visita guiada a les 11.30 h amb entrada lliure.