Protecció de la legalitat urbanística: Marc normatiu i principis bàsics d’actuació
El curs té per objecte el coneixement bàsic i integral del contingut del Reglament sobre protecció de la legalitat urbanística (aprovat pel Decret 64/2014, de 13 de maig), i la seva aplicació a qüestions concretes de l’acció urbanística local.
Presentació
Des de l'Àrea d’Infraestructures i Espais Naturals s’està fent un esforç per mantenir i adaptar els continguts formatius en matèria urbanística que tradicionalment s’han ofert als ens locals. La irrupció de la COVID implica una renovació en la manera de transmetre els coneixements, adoptant eines virtuals i plataformes digitals per poder assegurar una adequada oferta formativa en òptimes condicions d’accessibilitat. Malgrat aquesta renovació, els continguts bàsics de l’oferta formativa del Servei d’Urbanisme continuen vigents i tant necessaris com sempre. És per aquest motiu que ens plau presentar l’edició virtual del Curs sobre Protecció de la legalitat urbanística: Marc normatiu i principis bàsics d’actuació.
Al llarg de les quatre sessions programades, que abordaran successivament els diferents blocs temàtics del reglament, es farà un repàs sistemàtic de la regulació normativa de cada bloc vinculant-los amb problemàtiques específiques que apareixen en el dia a dia de l’activitat desenvolupada des dels ajuntaments.
Per aquesta edició s’ha habilitat un Aula Virtual en la que els ponents exposaran materials amb antelació a la sessió corresponent. Els assistents hauran d’accedir a l’Aula virtual per analitzar els casos i fer els comentaris i consultes oportunes amb la finalitat que en cada sessió de videoformació es puguin il·lustrar els continguts amb respostes concretes.
Serà, per tant, obligatòria la participació activa a l’aula virtual i la presència a les videoformacions per tal d’obtenir els certificat d’assistència.
Ponents
Alfred Lacasa, advocat, Cap de Serveis Jurídics de l’Ajuntament de Granollers; Trini Capdevila, advocada, Cap de Serveis Jurídics de l’Ajuntament de Santpedor; Eva Jiménez, advocada i experta en Dret Administratiu i Urbanisme; Xavier Silvestre, Lletrat dels Serveis Jurídics Centrals de l’Ajuntament de Barcelona.
Destinataris
Tècnics municipals. Atesa l’orientació del curs, aquest va adreçat al personal de les administracions amb reduïts coneixements i experiència en la temàtica objecte del curs.
Inscripcions
** Les places disponibles ja han estat exhaurides. Queda tancada la pre-inscripció. **
Per motius logístics i de dinàmica de la sessió el nombre de places és limitat. Les sol·licituds seran ateses considerant l'adequació del perfil dels demandants i l'ordre de presentació de les sol·licituds. Per afavorir la participació del màxim d’assistents es podrà limitar l’assistència al curs a una persona per ens local. L’organització es reserva el dret a fer canvis en la programació establerta. Es requereix validació/autorització a Gestforma de la persona Responsable Municipal de Formació a cada ens públic. Podeu fer efectives les vostres inscripcions fins al dia 30 d’octubre mitjançant el següent enllaç.
Programa
(Aula Virtual: Materials de suport i fòrum)
1.- Intervenció en l’ús del sòl i en l’execució de les obres: llicències urbanístiques i comunicació prèvia. Professor: Alfred Lacasa.
Divendres, 06 de novembre 12:30-14:00 Plataforma ZOOM
2.- El deure de conservació urbanística: Ordres d’execució, inspeccions tècniques d’edificis i supòsits de ruïna i figures connexes. Professora: Trini Capdevila.
Divendres, 13 de novembre 12:30-14:00 Plataforma ZOOM
3.- Procediment de restauració de la legalitat urbanística vulnerada. Revisió de títols administratius habilitants nuls i anul·lables. Professora: Eva Giménez.
Divendres, 20 de novembre 12:30-14:00 Plataforma ZOOM
4.- Procediment sancionador urbanístic: infraccions urbanístiques, responsabilitat i sancions. Professor: Xavier Silvestre.
Divendres, 27 de novembre 12:30-14:00 Plataforma ZOOM