05/05/2023 11:20 h.

S’incrementa en un 50% la dotació per al finançament de projectes singulars en Agenda 2030

Comparteix

El foment de la participació de la ciutadania en l'Agenda 2030 i els ODS: un àmbit en creixement

El Ple corporatiu del passat dijous 27 d’abril va aprovar la resolució de la concessió dels ajuts econòmics del Catàleg de serveis de 2023.

Des del Servei d’Agenda 2030 i Participació, s’ha incrementat en un 50% la dotació pressupostària per a aquests ajuts i s’ha incorporat un nou recurs destinat a finançar projectes per impulsar la participació de la ciutadania en l’Agenda 2030.

Enguany, s’ha evidenciat que apropar l’Agenda 2030 i els ODS a la ciutadania continua sent un dels principals propòsits dels ens locals de la província. En aquest sentit, més de la meitat de les actuacions per a les que s’ha sol·licitat suport econòmic van destinades a la difusió, sensibilització i participació de la ciutadania, una proporció molt alta considerant que aquest any també s’ha inclòs en el Catàleg de serveis un recurs material destinat específicament a la sensibilització entorn l'Agenda 2030 i els ODS.

Igualment, l’interès pel foment de la participació en l’Agenda 2030 també s’ha fet palès amb la resposta al nou recurs de “Finançament per impulsar la participació ciutadana en l'Agenda 2030 o l'Agenda Urbana Local”, que ha rebut 15 sol·licituds, el 40 % de les quals provinents de municipis de la comarca del Baix Llobregat.

El Baix Llobregat, Osona i l’Anoia, les comarques que més suport han sol·licitat

Per altra banda, la innovació en la construcció de sistemes d’indicadors que mesuren els ODS i la incorporació dels pressupostos municipals als sistemes d’avaluació de l’Agenda 2030 es manifesten com dos dels àmbits de treball de major interès entre els ens locals, tal i com s’aprecia a Esplugues de Llobregat, Mataró, Olesa de Montserrat o Sant Boi de Llobregat.