Llistador de notícies

  • Entorns habitables. Auditoria de seguretat urbana amb perspectiva de gènere a l'habitatge i l'entorn

    17/02/2017 12:53 h.

    El dia 10 de febrer a la sala La Cuina de l'Espai Francesca Bonnemaison es va realitzar la presentació de la publicació «ENTORNS HABITABLES, Auditoria de seguretat urbana amb perspectiva de gènere a l’habitatge i l’entorn» del Col·lectiu punt 6. Aquesta publicació, basada en una experiència territorial desenvolupada a Cali, Colòmbia, recull propostes i desenvolupaments realitzats per diferents expertes pioneres en el tema, que van situar la violència de gènere a l’espai públic com un tema social i d’atenció a la política. 
    Aquesta publicació s’emmarca dins del projecte de Cooperació al desenvolupament «Pla de gestió urbana per a la millora de seguretat des d’una perspectiva de gènere» finançat per la Diputació de Barcelona.

    Podeu veure la publicació en aquest enllaç.

    També podeu escoltar la jornada:

     
  • Presentació de la publicació «Telenotícies i violències masclistes: una anàlisi crítica»

    17/02/2017 12:50 h.

    El  passat 8 de febrer es va presentar la publicació «Telenotícies i violències masclistes: una anàlisi crítica» de l’Observatori Regular per la Igualtat de Gènere en Noticiaris, ORIGEN, un projecte de l’organització SUDS i l’Observatori de la Cobertura de Conflictes de la Universitat Autònoma de Barcelona amb finançament de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

    Podeu veure la publicació en aquest enllaç.

     

     
  • 1es jornades de La Xarxa de Municipis LGTBIQ de Catalunya. «Les polítiques LGTBI al món local, articulacions i aliances»

    27/01/2017 14:01 h.

    Sabadell acull, avui divendres  27 de gener, les primeres jornades de La Xarxa de Municipis LGTBIQ de Catalunya amb el títol Les polítiques LGTBI al món local, articulacions i aliances, al Casal Pere Quart. La Xarxa de Municipis LGTBIQ actualment està constituïda per 17 municipis de diferent grandària i de totes les demarcacions de Catalunya. El seu naixement té com objectiu principal sumar actuacions per erradicar les desigualtats existents i lluitar contra lgtbifòbia des del món local, tot  facilitant incidir en la visibilitat de la pluralitat en l’orientació sexual i la identitat de gènere. La Xarxa, tanmateix, vol afavorir l’intercanvi i la col·laboració entre els diferents municipis donada la rellevància del món local com espai privilegiat de proximitat i protagonisme de tota ciutadania.

    A la presentació de la Jornada Antoni Garcia Acero, Diputat delegat d’Igualtat i Ciutadania ha ressaltat que “l’objectiu de la diputació és que els municipis desenvolupin accions pels drets de les personers lgtbi  i que tinguin plans locals” per mitjà del Catàleg de Serveis 2017 de la Diputació de Barcelona. Així, també ha recordat que s'està acabant d'editar la Guia per a l’elaboració de plans locals LGTBI que “permetrà a les institucions municipals elaborar els seus plans locals i desplegar polítiques públiques per la diversitat afectivosexual”. La Jornada ha abordat temàtiques com el paper de les associacions i comunitat LGTBI en la definició de les polítiques locals, quin model de servei d’atenció es vol tenir o el món laboral i els drets de les persones LGTBI. 

     
  • Presentació de l'estudi «Desigualtat de gènere i pobresa energètica: un factor de risc oblidat»

    23/01/2017 17:57 h.

    Avui 23 de gener, a les 18:30h, a la sala La Cuina de l'Espai Francesca Bonnemasion es portarà a terme la presentació de l'estudi «Desigualtat de gènere i pobresa energètica: un factor de risc oblidat» presentat per l'Aliança contra la Pobresa Energètica i Enginyeria Sense Fronteres. L'acte estarà moderat per Maria Campuzano i comptarà amb la participació de Yolanda Yeste i l'autora Irene González. L'estudi parteix de la hipòtesi que la desigualtat de gènere existent a la societat actual, en tots els àmbits de la vida de les dones, constitueix un factor de risc important a l'hora de veure's afectada per la pobresa energètica i que, alhora, la pobresa energètica contribueix a aprofundir la desigualtat de gènere.

     
  • Exposición «SuperWomen. Super Inventors» de Sandra Uve

    23/01/2017 17:45 h.

    Del 16 al 31 de gener podeu visitar al vestíbul de l'Espai Francesca Bonnemaison l'exposició «SuperWomen. Super Inventors» de Sandra Uve, dibuixanta i escriptora. Organitzada per la Biblioteca Francesca Bonnemaison, es mostren 25 quadres originals, que provenen d'una selecció d'algunes de les seves inventores il·lustrades de la sèrie “Women Inventors”.

     
  • Catàleg de Serveis 2017

    23/01/2017 17:34 h.

    El Catàleg 2017 es presenta com l’edició que més recursos ofereix des de la seva aparició per primera vegada, l’any 2006. Concretament, es posen a disposició del món local un total de 260 recursos orientats a garantir la cohesió social i l'atenció a les persones, a afavorir el desenvolupament econòmic local, a fomentar l'ocupació i a fer possible l'equilibri territorial i la sostenibilitat ambiental, sempre amb la voluntat última de reforçar l'autonomia dels governs locals.

     
  • Suport als municipis en el desplegament de polítiques contra l’LGTBIfòbia

    19/12/2016 15:16 h.

    El diputat d’Igualtat i Ciutadania, Antoni García, va presentar divendres passat el Programa LGTBI que desplega la corporació per impulsar polítiques municipals d’identitat i diversitat sexual. «Volem ajudar els ajuntaments de la demarcació a desenvolupar plans per tal de garantir els drets de les persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals, i lluitar contra les discriminacions que pateixen», va afirmar el diputat. I va afegir que «a final d’aquest mandat, tots els ajuntaments han de tenir el seu Pla local LGTBI».

     
  • Acte: "Dones refugiades: Elles fan camí", Inauguració de l’exposició “Dones, tots en som una” i Diàleg “Dones refugiades: coratge i nous horitzons”

    25/11/2016 13:15 h.

    El vestíbul de l'espai Francesca Bonnemaison, acull, des del 24 de novembre i fins el 30 de desembre aquesta exposició del reporter gràfic Francisco Magallón i produïda conjuntament amb ACNUR. A través de 24 retrats es presenta la realitat de les dones de diferents parts del món que diàriament s'enfronten a diferents condicions de discriminació, desigualtat, exclusió, violència o persecució en l'ardu camí per sobreviure. Es va inaugurar l’exposició amb un acte institucional a càrrec de Sílvia Casola i Salvatella, Assessora Tècnica del diputat de Gerència d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Manel Vila i Motlló, Director de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, Magda Oranich, Secretària del Comitè Català de l’ACNUR i Francisco Magallón, Fotògraf i autor de l’exposició, qui durant 10 minuts va presentar la idea conceptual de l’exposició tot explicant algunes de les històries que hi ha darrera de les dones retratades. 

     
  • Estudi sobre agressions i mitjans de comunicació

    25/11/2016 12:02 h.

    Organitzada per l’Associació Assistència Dones Agredides Sexualment i amb el suport de la Diputació, el 23 de novembre va tenir lloc a l’Espai Francesca Bonnemaison, una jornada que, sota el nom «Dones valentes. Per a una nova informació sobre les violències sexuals», acollia la presentació d’un treball de recerca sobre agressions i mitjans de comunicació, realitzat en el Màster Gènere i Comunicació de la UAB. L’estudi  evidencia com els mitjans de comunicació victimitzen a les dones i les responsabilitzen sense tenir en compte la seva paraula.

     
  • La Diputació de Barcelona diu prou a la violència masclista

    25/11/2016 12:00 h.

    Amb una fotografia conjunta de tots els grups polítics que formen la Diputació de Barcelona i la lectura, en el ple del dia 24 de novembre, d’una Declaració Institucional del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, la corporació ha volgut manifestar «el rebuig a la violència masclista i fer pública la ferma voluntat de treballar fins eradicar-la».
     

S'estan mostrant 201 - 210 de 267 resultats.