01/12/2017 11:51 h.
Ana Maria Martínez pren possessió com a nova diputada de la Corporació
El Grup Socialista dóna un suport crític als pressupostos 2018.
En aquest Ple del mes de novembre ha pres possessió com a nova diputada socialista de la Corporació Ana Maria Martínez, alcaldessa de Rubí, en substitució de l’exalcalde de Terrassa, Jordi Ballart, que va renunciar al càrrec.
Aquest ha estat un Ple llarg, donat que l’agenda política ha obligat a aprovar els pressupostos del 2018 en aquest Ple ordinari i no en un d’extraordinari. Uns pressupostos als quals el Grup Socialista ha donat “un sí crític, perquè hem treballat amb l’equip de Govern i hem trobat una actitud constructiva a les nostres propostes; ara, però, voldríem concrecions, fets que ens portin a creure que els compromisos que han adoptat veuran la llum”, explicava Pilar Díaz, la portaveu socialista. I és que el Grup Socialista a la Diputació de Barcelona ha fet diverses aportacions que han estat aprovades, com ara sol·licitar que es calendaritzi i concreti l’aplicació dels romanents de tresoreria 2016; l’impuls i aplicació dels plans d’ocupació; l’impuls i dotació de programes municipals d’educació en el lleure i en ensenyaments artístics; el pla de renovació d’equipaments esportius municipals; o l’aplicació i concreció dels acords arribats amb els agents socials respecte a recursos humans (interins, taxes de reposició, carrera professional, ORGT). En relació a aquest darrer punt, la portaveu socialista ha demanat al Govern que “es posi d’acord amb els sindicats i trobin una fórmula dins el marc legal per abordar de manera ràpida aquests temes”.
El pressupost s’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern i el PSC, l’abstenció d’Entesa i els vots en contra de la CUP, C’s i PP.
En l’apartat de mocions, destaquem la que s’ha presentat en defensa de l’educació com a eina de cohesió, una moció en la qual s’afirma, per exemple, que “el sistema educatiu català és un exemple de llibertat, convivència, democràcia i plurilingüisme”, on es defensa la professionalitat dels equips directius i es demana una “rectificació pública a PP i C’s per les sospites infonamentades sobre la qualitat del sistema educatiu a Catalunya”. En aquesst sentit, Pilar Díaz ha posat de relleu, en la seva intervenció, que “ha arribat l’hora de deixar d’introduir l’escola al debat polític; hem assistit a mocions d’una banda i una altra al Congrés dels Diputats, i quan posem l’escola al debat polític, no parlem del seu funcionament, sinó del nostre llibre. L’escola catalana és un model d’èxit que ajuda a la cohesió de la població, de les 70 nacionalitats que hi ha actualment a les nostres escoles. Si hi ha casos que s’han de denunciar en algun moment, per això hi ha la inspecció educativa, que funciona molt bé, però no posem la taca ni en els professionals ni en el model d’immiersió lingüística, que és un model d’èxit”.
El Ple d’aquest mes de novembre ha començat amb la lectura del manifest unitari pel dia internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones, que acaba així: “Ningú pot privar-nos dels nostres drets. Tenim dret a viure sense violències masclistes. Tenim dret a ser lliures. I no us sentiu culpables per ser-ho. Si us sentiu sota amenaça, si viviu amb por, per poca que sigui, demaneu ajuda. La nostra manera de pensar, de vestir, de divertir-nos, de gaudir de la vida, mai ha de ser un argument per acusar-nos o fer-nos sentir malament. No som responsables de les agressions que rebem. Les nostres opinions, desitjos o reivindicacions són tan legítimes com les d’un home. Ningú pot dir-nos com hem de viure o què hem de fer. Només nosaltres podem decidir com volem viure i la dona que volem ser.”
Fotografia: Diputació de Barcelona